Konya
°C
Yeni Meram
24.07.2023 10:42

LGS tercih sonuçları 2023 açıklandı! MEB yerleştirme sonucu ekranı ile LGS tercih sonuçları sorgulama nasıl yapılır?

LGS tercih sonuçları son dakika açıklandı! 23 Haziran tarihinde açıklanan sınav sonuçları ardından 3-19 Temmuz tarihleri arasında lise tercihleri almıştı. Sonuçlar adayların erişimine açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi meb.gov.tr üzerinden yapılan açıklama sonrası öğrenciler e-okul öğrenci girişi ekranından 2023 LGS tercih sonuçları açıklandı mı, nasıl ve nereden öğrenilir sorularına yanıt buldu. Yerleştirme sonucu sonrası nakil ve boş kontenjan gündemde. İşte, MEB ile LGS tercih sonuçları sorgulama ekranı…

A+
A-
24.07.2023 10:42
24.07.2023 10:46
0
2941
ABONE OL

LGS tercih sonucu sorgulama ekranı açıldı. Öğrenciler "merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar", "yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar" ve "pansiyonlu okullar" olmak üzere üç grupta yerleştirildi. Liselere Geçiş Sistemi sınav puanı ve okul puanına göre tercih listelerini gönderenler LGS tercih sonuçları MEB açıklaması sonrası hangi okula yerleştiklerini öğreniyor. 1. tercih ve yerleştirme sonuçları 24 Temmuz olarak belirlenmişti. Öğrenciler, sabah saatlerinden itibaren araştırdıkları son dakika LGS tercih sonuçları açıklandı mı sorusuna yanıt buldu. Peki, LGS tercih sonuçları nasıl öğrenilir?


LGS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Bakanlık, ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerinin katıldığı LGS kapsamında gerçekleşen tercihlerde sonucu an itibarıyla paylaştı. 3-19 Temmuz tarihleri arasında adaylar tercihlerini gerçekleştirmişti.

Sonuçlar https://www.meb.gov.tr/ ekranı üzerinden erişime açıldı.

SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.