Akıllı telefon fiyatlarının peşin fiyata alınamayacak kadar yüksek olması ve kredi kartına taksit imkanının sınırlandırılması nedeni ile tüketiciler, yeni bir cep telefonu almak istediklerinde banka kredilerine yönlendiriliyorlar. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan yeni düzenleme ise kredi ile cep telefonu alımını bir miktar daha zorlaştırdı.
BDDK’nın yeni düzenlemesine göre kredi kartına taksit seçeneği yalnızca GSM operatörlerinde bulunuyor. Ayrıca cep telefonu kredilerinde vadeler Ocak 2019 sonuna kadar 6 aydan 12 aya çıkarıldı. Bu tarihten sonra 12 taksit seçeneği yalnızca 3.500 TL telefonlar için mevcut oluyor.
Milliyet gazetesinden Kadife Şahin’in haberine göre, kredi kartına taksit yasağı olan elektronik mağazaları ise müşterilerini anlaşmaları olan banka şubelerinden ihtiyaç kredisine yönlendiriyor. Müşteri şayet ihtiyaç kredisiyle cep telefonu almak istiyorsa, cep telefonu sigortası da yaptırmak zorunda. Aksi takdirde kredi alması mümkün olmuyor.
Satılan sigorta ise çarpma ve kırılmalara karşı akıllı telefonu güvenceye alan ‘koruma sigortası’ olarak sunuluyor.
BDDK’nın yaptığı değişiklikle tüketiciler yeni modelleri GSM operastörlerinden 12 ya taksit imkanıyla alabiliyorlar. Kullanıcıların perakende mağazalarını tercih etmesinin en büyük nedeni ise fiyat uygunluğu. Ancak bu fiyat uygunluğuna rağmen mağazalarda veya internette taksit olanağı bulunmuyor.
WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü
1
Togg T10F Test Edilirken Görüntülendi! 600 km Menzille Gelecek!
49404 kez okundu
2
Gayrimenkul değerlemede yerli yapay zeka hamlesi
28625 kez okundu
3
Çinli doktorlar, 5 bin kilometre uzaktan ameliyat yaptılar
27871 kez okundu
4
“CES 2026″nın yıldızı robotlar oldu
27606 kez okundu
5
Endemik bitki çekirdekleri, nörodejeneratif hastalıklar ve uyku bozukluğu sorunu çözülecek
27403 kez okundu
6
Cilt yaralarına yapay zeka destekli çözüm
27046 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.