Konya
°C
Yeni Meram

KAFASI ATINCA !

KAFASI ATINCA ! - HAKAN MARKUPÇU - YENİ MERAM GAZETESi

A+
A-
05.03.2022 21:32
05.03.2022 21:33
0
2032
ABONE OL

Konyaspor Galatasaray karşısında taraftarının da desteği ile kötü gidişi durdurmak 2. sırada tutunmak adına çıktığı maçta rakibini net skorla mağlup etmeyi başardı.

Bu kötü gidişata da adeta kafası atan Konyaspor 20 dakikada bulduğu 2 kafa golü ile dur demesi taraftarı mest etti..

Konyaspor 8'de 1-0 öne geçti çok güzel hazırlanan hücum organizasyonunda Bytyqi öyle güzel bir gol attırdı ki Ahmet Hassan'a muhteşemdi doğrusu antrenmanlarda emek verilmiş bir çalışmanın ürünü olduğu net belliydi.

Akabinde kornerden gelen topa çok iyi yükselen Adil süper vurdu kafayla ancak üst direkten dönüyordu neyse ki Rahmanovic de kafayla tamamladı ve durum 2-0'a geliyordu dakikalar 20'yi gösterirken..

İlk 45 dakika boyunca rakibine karşı büyük üstünlük kuran çok iyi alan daraltan ve organize atak kurmasına hiç olanak vermeyen Konyaspor biraz dikkatli olsa ilk yarıda farkı artırma imkanı da buluyordu doğrusu ancak cömertce harcanan pozisyonlar vardı.

Maçın ikinci yarısına beklendiği üzere daha atak başlayan Galatasaray oldu ve tehlikeli geldikleri ilk atakta Emre'nin sert şutu kaleci Sehic'in çok iyi refleksi ile önleniyordu.

3 kişi ile birden atağa kalkan Konyaspor'da dakikalar 48'i gösterirken Ahmet Hassan kaçırdığı gol ile farkın açılma skorun 3-0'a gelme fırsatını da kaçırıyordu..

Skubic'in olağanüstü pası ile başlayan pozisyonda Amilton ceza sahası içinde adeta biçildi Marcao tarafından ancak hakem penaltı vermek yerine topa dedi VAR bile devreye girmedi. Hakem Ali Şansalan'ın birçok pozisyonda kararları tartışılan hale geliyordu bu dakikadan itibaren..

Ahmet Hassan, Amilton ve Rahmanovic'i kenara alan Teknik Direktör İlhan Palut, Cikalleshi, Michalak ve M'Poku'yu sahaya sürerek takımının gücünü tazeledi. Uzatma dakikalarında da Soner ve bytyqi kenara alındı Musa ve Oğulcanul girdi. Kaleci Sehic 2 önemli kurtarışı ile dikkat çekiyordu ikinci yarıda.

Çok iyi başladığı maçta seyircisinin de desteği ile 2 farklı da öne geçtiği maçta oyun üstünlüğünü elinden hiç bırakmayan Konyaspor çok önemli bir 3 puanı hakederek kazanıyordu.

Zorlu haftalarda güçlü rakibi karşısında haftayı 3 puanla kapatmayı başaran Konyaspor'da şimdi hedef iki hafta üstüste oynanacak deplasman maçları.

Bu maçlar öncesi 3 puanla moral bulan Konyaspor Kayseri ve Fenerbahçe maçları öncesi yeniden özgüven de kazanmış oldu..

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.