Konya
°C
Yeni Meram

GERGİNLİK TİYATROSU

GERGİNLİK TİYATROSU

A+
A-
18.04.2024 00:15
17.04.2024 12:02
0
782
ABONE OL

İran ile İsrail’in gerginlik tiyatrosu devam ediyor. İsrail Suriye’de İran konsolosluğunu vurmuştu. Bu defa da cevaben İran’da İsrail topraklarına 300 adet füze fırlattı. Bu füzelerin %96’sını katil ABD ve yancısı, akıl hocası İngiltere askeri birimleri ile havada vurdu. Geri kalanlar da İsrail’de boş arazilere düştü. Yani İsrail’e zarar veremedi. Nasıl oluyor bu, demeyin. İş danışıklı olunca böyle oluyor. Gayeleri birbirine zarar vermek değil. Kontrollü gerginlikle hem kendi halklarındaki gazı almak, tepkiyi hafifletmek hem de Dünya kamuoyunda oluşan İsrail‘in Filistin soykırımı ile ilgili nefreti hafifletmektir.

Esasen her ikisinin de birbirinden beslendiği, düşman görünseler de gizliden dost oldukları bilinmelidir. Kaldı ki İran İsrail her sıkıştığında ona hamleleri ile can simidi olmaktadır. Şu anda olduğu gibi… Her ikisi de güya bu gerginlikten yararlanarak kendi gayelerini gerçekleştirmek istemektedir. İsrail’in gayesi Arz-ı Mevud yani vaat edilmiş topraklar üzerinde büyük İsrail’i kurmaktır. Bu gayesinden hiçbir zaman vazgeçmiş değildir. İran’ın gayesi de kendi mezhebi olan Şia mezhebini  İslam aleminde hakim mezhep haline getirmektir. Yani Sünni İslam’ı yok etmek istemektedir.

Esasen tarih boyunca hiç gavurlarla savaşmamış olan İran hep Sünni İslam olan halklarla savaşmıştır. Özellikle Osmanlı ile 53 adet savaş yaptığı biliniyor. Gavur dostu Müslüman düşmanı bir devlet... Her ne kadar şu an diş gösteremese de ülkemize düşman gibi davranmaktadır. Osmanlı Batı ile bir savaşa tutuştuğunda mutlaka bir sorun yaratarak onu engellemeye çalışmıştır. Bugün dahi Batı ile birlikte PKK’nın destekçisidir. Gizli gizli ülkemiz ile rekabet halindedir. Bizim bölünmemizi istemektedir.

Onun bu tutumuna rağmen ülkemiz güya Müslüman olduğu için onu dış politikada devamlı desteklemiştir. İsrail kuruluşundan itibaren Yahudiler ise 19. yy sonları ile 20. yy’da başta Müslümanlar olmak üzere tüm Dünya’nın başına bela olmuşlardır. Bugün de durum aynıdır. Dünya’nın gözü önünde Filistin halkına soykırım yaparken Batılı başkentler korkularından ses çıkaramıyorlar. Dünya’daki finans, gıda, enerji ve ilaç sektörü onların elinde… Dünya onların sömürüsü altında… Yeni bir Hristiyan mezhebi de türetmişler Evanjelizm.  Hristiyanlık ve Musevilik karışımı bir inanç sistemi… Batı ülkelerinde bu mezhep hızla yayılıyor. Mesela ABD’de 100 milyon kişinin Evanjelist olduğu söyleniyor. Bu nüfusları baskı aracı olarak da kullanıyorlar. ABD’nin şartsız desteğinin altında bu gerçek de var. Oy kaygısı… Bu iş nereye varır? Bir deli çıkarda bu tiyatro oyununu bozmazsa böyle devam eder. Aksi halde Dünya’yı zor günler yıllar bekliyor. Tabii bizi de…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.