Konya
°C
Yeni Meram

Çocuklarımızı Zamanın Sapkınlıklarından Nasıl Koruruz?

Çocuklarımızı Zamanın Sapkınlıklarından Nasıl Koruruz?- Medine EKMEKCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
17.04.2024 00:13
16.04.2024 12:19
1
696
ABONE OL

Dünyamız, her geçen gün daha da karmaşık ve değişken hale geliyor. Teknolojinin gelişmesi ve bilgiye erişimin kolaylaşması, yeni fırsatlar sunarken aynı zamanda bazı tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Özellikle çocuklar, bu hızlı değişime ayak uydurmakta zorlanabilir ve zamanın sapkınlıklarından kolayca etkilenebilirler.
Çocuklarımız nelerle oynuyor hiç dikkat ettiniz mi? Yemek hazırlarken temizlik yaparken günlük rutin işlerimizi yaparken YouTube'un kucağına bıraktığımız çocuklar acaba neleri izliyor neleri dinliyor biliyor musunuz?
Geçenlerde 5 yaşında bir çocuğun YouTube izlerken doğum sahnesi istediğini gördüm. Çocuk neyin ne olduğunu farkında bile değil. Aradan bir süre geçti, oyun oynarken izlediği o sahneyi canlandırmak istedi. Allah rızası için rica ediyorum anneler! Yemek beş dakika geç kalabilir, temizlik ütü olmasa da olur fakat zihni gönlü ruhu kirlenen çocuğun telafisi yok. Yaşadığımız bu hayatın müsveddesi yok. Allah rızası için çocuklarınıza sahip çıkın!
Konuya dönecek olursak, kadını en şaşalı hali seksi bebeklerle oynuyor bu çocuklar! Biz de zamanında bebeklerle çok oynadık evet ama o zamanlar insanlık kapitalizmin bu seviyede oyuncağı olmamıştı ve oyuncaklara gizlenen subliminal mesajlar bu denli fazla değildi.
Çocuklara bebek değil kadın bedeni ve güzellik algısı empoze ediliyor. Dolgulu dudaklar, hokka burunlar, kocaman çekik gözler, abartılı full makyajlar, kalkık kaşlar, mini etekler, dekolteli kıyafetler.. Ve daha neler neler..
Sonra çocuklarımız büyüyor ve bilinçaltına yerleşmiş o ‘mükemmel kadın’ algısıyla, yetersizlik duygusuyla başa çıkamaz hale gelip çeşitli yanlışlara sapıyorlar. Anneler olarak tehlikenin farkında mısınız?!
İlk yapılacak iş, Barbie bebekleri ve türevlerini yok etmek. Çok hassas bir konu çünkü bu. Asla “aman ne olacak çocuk sanki oynayı versin” deyip geçilecek bir konu değil..
Bu devirde bilinçli bir çocuk yetiştirmek ultra hassasiyet gerektiriyor. Teknolojiyi bilinçli kullanmaları gerekiyor. Öncelikle sevgiye ilgiye doyan çocuk özgüveni özdeğeri daha yüksek olacaktır. Bu da hayata hazırlanmasını kolaylaştıracaktır. Ayrıca kaliteli vakit geçirmek, çocuğun ruhunu anlamak için birebir. Ve özellikle çocuklarınıza değerlerin önemini anlatın. Sadece anlatmakla kalmayın yaşadığınızda daha kalıcı hale gelecektir. Onlara güvenin sorumluluk verin destekleyin dinleyin. Geri dönüşümü muhteşem olacaktır.
Unutmayın, çocuklarımıza en güzel hediye, onlara sevgi dolu ve güvenli bir ortam sunmaktır.

HABER YORUMLARI
  1. Osman Avcı
    2024-04-17 12:24:57
    Medine Ekmekçi hanım efendi, önemli bir konuya değinerek; çok değerli bir analiz yapmışınız. Müsliman aile hayatına verdiğiniz değerli katkılardan ötürü çok teşekkür ederiz. Ailemiz, eşlerimiz ve çocuklarımız teknoloji ve beraberinde modernitenin getirdiği yararlar mı? yoksa zararlardan mıdır? Bizlere yabancı bambaşka bir insan oluverdiler. Güncel hayatta adeta "içimdeki düşman" sinemasını oynuyoruz. Her cuma vakti imam ve hatipler devamlı bizlere "azgınlık, sapkınlık ve bozgunculuktan uzak durmamızı" öğütlüyor. Güncelde üzülerek söylemeliyiz ki, modern feminist düşünce, televizyon dizilerinin etkisiyle kadın ve kızlarımızı adeta elimizden söküp alıyor ve bizlere yabancılaştırıyor. Allah hepimize kolaylıklar ihsan eylesin. Bizlere dinimiz, imanımız ve ailemizi kurtarma konusunda yar ve yardımcımız olsun. Amin-e ya muin...