Konya
°C
Yeni Meram

AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN; LAFA BAKILMAZ-2

AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN; LAFA BAKILMAZ-2- Kudsi ÖNCÜ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
29.03.2024 00:27
28.03.2024 15:29
0
1124
ABONE OL

-12 şehrimize hızlı tren ulaşımı sağlanmıştır. 25 ilimiz ise ulaşım planlaması dahilindedir.
-Yerli ve milli hızlı tren üretimimiz gerçekleşmiştir. Yerlilik payı %70 tır.
-Duble otoban yolumuz 6000 kilometreden 50.000 kilometreye yaklaşmıştır.
-Tünel uzunluğumuz 160 kilometreye ulaşmıştır. 39 kilometre karayolu tüneli. 26 kilometre otoyol tüneli. 45 kilometre demir yolu tüneli. 47 kilometre su tüneli. 2 kilometre prefabrik tünel. Daha önce 17 km idi. Tamamı da bitmiş değildi bir kısmı 15 yıla yakındır beklemekteydi.
-Dünyada tünel açma köstebek makinesi üreten 8 ülkeden biriyiz artık tünellerimizi kendi milli tünel makinalarımızla açmaktayız 4 boyutta tünel açma makinemiz üretilmektedir.
Bugün tamamladığımız tünellerde, yerli ve milli tünel açma makinemiz LALE var. Türkiye, dünyada bu makineleri üretebilen 8 ülkeden biridir. Rakiplerimizin hepsi de gelişmiş ülkeler. Çapı 3,25 metre olan 12 bin parçalık 97 m. uzunluğunda bu devasa makineyi, Türk mühendisleri tasarladı ve Türk firması üretti. Yeni yapılan duble yollar viyadükler ve tüneller sayesinde petrol ithalatımız %28 oranında düşmüştür. Kazalarda % 75-80 oranında azalmıştır .
-Baraj ve gölet sayımız 197'den 1456'ya ulaşmıştır.
Hemen şurada burnumuzun dibindeki Ermenek barajımız 250 metre su tutma yüksekliğine sahip 18 kilometre uzunluğunda tüm Antalya'nın elektrik enerjisini karşılayacak nitelikte barajımızı hepimiz görmekteyiz. Hadim, Taşkent, Bozkır gibi bölgelerde daha onlarca barajlarımızı saymamız mümkündür. Bu barajlarımızdan Konya ovamızın pek çok beldelerinde karşı karşıya kalınan su sıkıntısına kaynak olarak kullanılması planlanmaktadır. Ayrıca Konya'mızda yeraltı obruklarına yeraltı barajları şeklinde su depolama havzaları da oluşturulmuştur.Yusufeli barajımız Avrupa'nın 1 dünyanın 3 barajıdır. Türkiye'nin elektrik ihtiyacının %10'unu karşılayacak kapasitededir.
-Akkuyu nükleer santralimiz ilk reaktörü tamamlanmış 29 Ekim 2024'te ilk enerji üretim ünitesi devreye sokulacaktır. Tamamlanması sonucunda Türkiye'nin enerji ihtiyacının %10'u karşılanacaktır. İkinci nükleer santralimiz Sinop veya Trakya bölgesinde kuruluş hazırlıkları başlatılmıştır. Artık yetiştirdiğimiz nükleer saha uzman ve mühendislerimiz kendi milli nükleer santrallerimizi kurabilecek boyuta gelmiştir. Binlerce teknisyen ve mühendisimiz yetişmiştir sahadadır. Nijerya'dan 50 yıllık nükleer yakıt temin anlaşması imzalanmıştır. Şu anda okyanusta, karanlık içinde boğulmuş mazlum Afrika ülkelerine elektrik enerjisi üreten 20'nin üstünde yerli ve milli enerji gemilerimiz elektrik üreterek Afrika'ya ışık vermektedir.
-Uzay çalışmaları boyutu itibariyle şu anda 5 milli uydumuz yörüngesine oturmuştur. 6 cısını yüzde yüz yerli kendi mühendislerimizin emeğiyle hazırlanmış tüm yazılımları kendimize ait olan uydumuz fırlatılmak üzeredir. Artık milli istihbaratımızın Mossat -CIA ve KGB gibi düşman kaynaklardan beslenme ihtiyacı kalmamıştır. Tamamen millileşmiştir artık bu anlamdaki verilerle ülkemizde emperyalistlerin ajanlarına nefes aldırılmamaktadır. Geçmişte yabancı istihbaratların verileriyle hareket edilmesi sonucunda karakollarımızda toplu halde onlarca yüzlerce askerimizi şehit verdiğimizi unutmuş değiliz.
-Savunma sanayimizin; Hava savunma ve taarruz, Deniz savunma ve taarruz, Kara savunma ve taarruz silahlarımızla destan yazmaktadır. Onlarca çeşit kısa-uzun menzilli-düşük-orta- yüksek irtifada füzelerimiz insansız-insanlı hava araçlarımız insanlı-insansız deniz araçlarımız sayesinde ülkemiz fevkalade güvenlik seviyesine erişmiştir. 5. nesil hatta altıncı nesil denilebilecek en yüksek kategorili KAAN uçağımızı uçurduk Şu anda düşman panikte dostlar güvende ve sevinçte. 2028 yılında yerli milli motorumuzu taşıyan 25 adet kanımızı Türk silahlı kuvvetlerimizin envanterine teslim edeceğiz. Muhalefetimizden ne Kaan'ımızla ilgili, ne savunma sanayimizle ilgili mutluluk ifade eden bir tek beyanlarını ve cümlelerini duymuş değiliz.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.