Konya
°C
Yeni Meram
12.10.2017 10:29

Konya’yı 3 eyalete bölmüşler!

15 Temmuz sonrası Konya'da yeni bir yapılanmaya giden FETÖ’ye operasyon düzenlendi. Yeni yapılanmaya yönetici olarak üniversite öğrencilerini seçen FETÖ'nün kenti 3 eyalete böldüğü ortaya çıktı. 11 şüphelinin yakalandığı baskında örgütün kriptolu haberleşmede kullandığı yeni programlar da deşifre edildi.

A+
A-
12.10.2017 10:29
12.10.2017 10:35
0
9374
ABONE OL
15 Temmuz sonrası Konya'da yeni bir yapılanmaya giden FETÖ’ye operasyon düzenlendi. Yeni yapılanmaya yönetici olarak üniversite öğrencilerini seçen FETÖ'nün kenti 3 eyalete böldüğü ortaya çıktı. 11 şüphelinin yakalandığı baskında örgütün kriptolu haberleşmede kullandığı yeni programlar da deşifre edildi. Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz 2016 tarihide gerçekleştirdiği kanlı darbe girişiminin ardından, örgüte yönelik düzenlenen operasyonlarda il yapılanmaları tek tek çökertildi. Operasyonlarla dağılan örgüt kendini tekrar toparlamak için harekete geçti ve yeni yapılanmalar kurmaya başladı. Yeni yapılanmaların kurulduğu şehirlerden biri olan Konya’ya geçtiğimiz günlerde düzenlenen operasyonda 50 şüpheli gözaltına alınmıştı. Konya Emniyet Müdürlüğü’nün yürütüğü çalışma sonrasında üniversite öğrencileri arasından oluşturulan örgütün yeni konya yapılanmasına darbe vuruldu. Örgütün 15 Temmuz öncesi 4 eyalete böldüğü Konya’yı yeni yapılanmada 3 ayalete böldüğü tespit edildi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ HEDEFTE

Güvenlik güçleri daha önceden gözaltına alınan şüphelilerin itirafları sonrasında yaptığı 2 aylık teknik ve fiziki takip sonrasında FETÖ’nün 15 Temmuz sonrası gerçekleşen operasyonlar neticesinde çok sayıda elemanını kaybettiği için küçülmeye gittiğini Konya’da yeniden yapılandığını tespit etti. Terör örgütünün büyük bölge imamlığı gibi teşkilatlanmasının 15 Temmuz sonrasında daha küçük olan bölge teşkilatı şeklinde kurulabildiğini tespit eden Konya polisi örgütün yeni yapılanmada sadece üniversite öğrencilerini kullandığını ve eleman temini için öğrenci evlerini kullandığını belirledi.

YENİ PROGRAMLAR DEŞİFRE OLDU

Operasyon için düğmeye basan polis örgütün firari şüphelilerini gizlenmek kullandığı ve örgütsel faaliyetlerinin yürütüldüğü gaybubet evlerine baskın düzenledi. Bu evlerde aranan 11 şüpheli gözaltına alınırken, örütün ışık evi olarak tabir ettiği evlerde de 36 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınanlar arasında örgütünün 15 Temmuz sonrası sivil yapılanmasında eyalet imamı, bölge talebe mesulü, ev imamı, muhasebe ve finans sorumluları ile örgütün sosyal medya ve internet üzerinden kara propaganda yapması için gerekli teknik programları ile sahte sosyal medya hesaplarını oluşturan kişilerin bulunduğu öğrenildi. Ele geçirilen dijital materyallerin ön incelemesinde ise darbe girişiminden sonra FETÖ’nün kriptolu haberleşmede kullandığı yeni programlar deşifre edildi.

YENİ ŞAFAK

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.