Konya
°C
Yeni Meram
07.11.2021 15:58

Konyaspor, Göztepe deplasmanından da 3 puanla dönüyor

Konyaspor, Cikalleshi’nin golleriyle ve Serdar Gürler’in asistleriyle yıldızlaştığı maçta Göztepe engelini de kayıpsız geçti. Yeşil-beyazlılar bu sezon ilk kez üst üste üçüncü galibiyetini alarak, haftayı ilk 3’te tamamladı ve milli araya moralli girdi

A+
A-
07.11.2021 15:58
07.11.2021 16:41
0
1621
ABONE OL


KONYASPOR, Süper Lig’in 12. haftasında konuk olduğu Göztepe’yi 2-0’lık skorla geçti ve üst üste üçüncü galibiyetini alarak milli araya ilk 3’te girdi. İzmir’de sıcak bir havada oynanan mücadelede ev sahibi takım taraftarları yüzde 50 kapasiteyi doldurdu. İlk yarı oldukça tempolu ve sert geçti. Özellikle İzmir ekibi çok sert bir futbol sergiledi. Göztepe maça daha iyi başlarken, net fırsatlar yakaladı. İlk 15 dakikada Sehic, Göztepe’nin net pozisyonlarında gole izin vermezken, Konyaspor ilk bölümden sonra oyunda dengeyi buldu. Temsilcimiz 23’te Skubic ile direğe takılırken, 25’de ise Cikalleshi ile golü bularak 1-0 öne geçti. Golden sonra oyun sık sık sakatlıklardan ötürü dururken, 45’de Göztepe’nin savunmacısı Kahraman’ın attığı gol VAR’a takıldı ve elle oynama gerekçesiyle iptal edildi.

56 DAKİKA oynanan ilk devreyi Konyaspor 1-0 önde bitirdi. Göztepe’de ise 35’de Yalçın direkt kırmızı kart gördü. İkinci yarının ilk 15 dakikasında Göztepe, 10 kişi olmasına rağmen Konyaspor kalesinde tehlikeler oluşturdu. 54’de Tijanic’in vuruşu yan direkten oyun alına döndü. Teknik Direktör İlhan Palut, oyuna hamle yaparak yeniden oyun üstünlüğünü aldı. 72’de Cikalleshi fişi çekti. Bu golden sonra Göztepe, yorgunluğun da etkisiyle oyundan tamamen düştü. Anadolu Kartalı, Cikalleshi, Michalak ve Serdar Gürler ile inanılmaz gol şanslarını değerlendiremedi. 5 oyuncu değişikliğini dolduran ev sahibi takım, yaşanan sakatlık nedeniyle son 20 dakikayı 9 kişi oynadı. Son anları rahat geçen maçtan Konyaspor, 2-0 galip ayrılarak puanını 23’e çıkardı ve milli maç arasına moralli girdi. Ayrıca Anadolu Kartalı tam 5.5 yıl aradan sonra üst üste üçüncü maçından galibiyetle ayrılma başarısı gösterdi.

MAÇIN önemli dakikaları şöyle: 11. dakikada sağ kanattan yüklenen Göztepe’de Adis Jahovic’in çizgiye yakın bir noktadan ceza sahasına çevirdiği topta, Konyaspor defansından dönen topa dokunan Lourency’nin şutu sol direk dibinden auta çıktı. 23. dakikada sol kanattan gelişen Konyaspor atağında Endri’nin kafayla indirdiği topa ceza sahası çizgisi üzerinden vuran Skubic’in şutunda top üst direğe çarparak oyun alanını terk etti. 25. dakikada orta alandan yüklenen Konyaspor’da Serdar Gürler çalımlarla girdiği ceza sahasına çizgiye inerek topu kale önüne çevirdi, arka direkte bulunan Cikalleshi meşin yuvarlağa dokunarak ağlara gönderdi. 0-1 45+6. dakikada üst üste 3. kornerini kullanan Göztepe’de Berkan Emir’in ortasına kale önünde yükselen Kahraman, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. Ancak VAR incelemesi sonrasında elle temas tespit edilerek gol iptal edildi.

55. DAKİKADA orta alandan gelişen Göztepe atağında Tijanic, ceza sahası yayın üzerinden kaleye şutunu gönderdi, meşin yuvarlak sol direğe çarparak oyun alanına döndü. 56. dakikada orta alandan yüklenen Göztepe’de Soner Aydoğdu ile verkaç yaparak ceza sahasına topla birlikte giren Tijanic, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu attı ancak kaleci Sehic ayaklarıyla topu kurtardı. 72. dakikada sol kanattan kontra atağa çıkan Konyaspor’da Serdar Gürler’in sağ ayağının dışıyla defans arkasına attığı topta kaleciyle karşı karşıya kalan Cikalleshi, attığı şutla topu ağlarla buluşturdu. 0-2. 79. dakikada Göztepe ceza sahası içinde yaşanan pozisyonda Cikalleshi’nin pasıyla sol çaprazda topla buluşan Serdar Gürleri şutunu attı ancak kaleci İrfan Can topa dokunarak kornere çeldi. 81. dakikada Konyaspor’da M’Poku’nun pasıyla sol kanattan top sürerek çizgiye inen Michalak, topu kale önüne çevirdi. Topla buluşan Cikalleshi sağına çekere şutunu attı ancak top kaleci İrfan Can’ın müdahalesiyle kornere çıktı. *HÜSEYİN TURGUT

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.