Konya
°C
Yeni Meram
02.03.2017 09:21

Konya’da umut arayacaklar

11 yaşındaki Menekşe ile 1 yaşındaki kardeşi Melek Demir’in hastalıklarına yıllardır teşhis konulamıyor. Hastalıklarından dolayı her geçen gün eriyen iki kız kardeşe umut kapısını, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi açtı

A+
A-
02.03.2017 09:21
02.03.2017 09:27
0
3241
ABONE OL
11 yaşındaki Menekşe ile 1 yaşındaki kardeşi Melek Demir’in hastalıklarına yıllardır teşhis konulamıyor. Hastalıklarından dolayı her geçen gün eriyen iki kız kardeşe umut kapısını, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi açtı Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde oturan 11 yaşındaki Menekşe ile 1 yaşındaki Melek Demir kardeşlerin ishal ve kusma şikâyetine yıllardır çare bulunamıyor.  Yaşıtlarına göre gelişimi düşük olan çocuklarının hastalığına çare Konya’da aranacak. Doğduktan bu yana kronik ishal ve kusma hastalığı ile mücadele eden Emine ve Uysal Demir çiftinin kızları 11 yaşındaki menekşe ile 1 yaşındaki Melek Demir’in umut kapısı Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi oldu.

SELÇUK TIP UMUT OLACAK

İki kız kardeşin rahatsızlıklarına doktorlar yıllardır teşhis koyamadı. Teşhis konulamadığı için kardeşlerin tedavileri de yapılamadı. Yıllardır çocuklarının sağlıkları için mücadele eden aile çocuklarının hastalıklarına bir teşhis konularak tedavi edilmesini istiyor. Çocuklarını kaderlerine terk etmek istemeyen, çocuklarının sağlıkları için mücadele eden aileye güzel haber Konya’dan geldi. Çocuklarının tedavisi için Manavgat’tan Konya’ya gelen aile, umutlarını Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde arayacak.

AİLENİN UMUDU YENİDEN YEŞERDİ

Hatalıklarına bir türlü teşhis konulamayan iki kardeşin annesi Emine Demir, “ Bizi 3-4 gün önce çocuklarımın hastalığı için Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden aradılar. Büyük bir umutla, büyük bir heyecanla Manavgat’tan çıkıp geldik. Açıkçası Konya umudumuz oldu. İnşallah Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi doktorları, çocuklarımın hastalıklarını teşhis ederek, evlatlarıma bir çare bulacaktır. Bize bir umut kapsı açıldı. Çok büyük umutlarla Konya’ya geldik. Açıkçası duygularımı ifade edemiyorum. 11 yıldır, kızlarımın sağlığı için mücadele ediyorum. Bu zorlu mücadelem artık bitsin ve çocuklarım sağlığına kavuşsun istiyorum. İnşallah bu zorlu mücadelemiz Konya’da son bulacaktır ve çocuklarım sağlığına kavuşacaktır” ifadelerine yer verirken Baba Uysal Demir ise, “ Sımsıkı sarılacağımız bir umudumuz var artık. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi, elimizden tuttu. Allah razı olsun. Çok zor geçen zamanlarımız belki de Konya’da son bulacak” şeklkinde konuştu.

SAĞLIĞINA KAVUŞACAĞI GÜNÜ BEKLİYOR

İshal ve kusma şikâyetine yıllardır çare bulunamayan ilkokul 4'üncü sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Menekşe Demir ise, “ Ben artık iyileşmek istiyorum ve tedirgin olmak istemiyorum. Kardeşimde benim gibi oldu. Onun içinde çok üzülüyorum. Doktorlar kardeşimle beni iyileştirsin istiyorum” dedi. Kader EŞİYOK
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.