Konya
°C
Yeni Meram
12.02.2024 09:41

Konya Mobilyacılar Odası üretime istihdam sağlıyor

Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası hayata geçirdiği bir çok proje ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Alanında bir çok yeni projeye imza atan Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası gerçekleştirdiği çalışmalar ile Konya’ya yeni markalar kazandırıyor. Bu kapsamda 2017 yılında başladığı projelerde altyapısını kurduğu Mesleki Eğitim Merkezi ile ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi Sistem Belgesini alarak ahşap oyuncak markası ‘Avuncuk’u tüm Türkiye’ye tanıtacak

A+
A-
12.02.2024 09:41
12.02.2024 10:13
0
2808
ABONE OL

Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, 2017 yılında başladığı projelerde altyapısını kurduğu Mesleki Eğitim Merkezi ile ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi Sistem Belgesini alarak ahşap oyuncak markası ‘Avuncuk’u tüm Türkiye’de marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Günbaş gazetemize konu hakkında özel açıklamalarda bulundu. Günbaş, ‘Avuncuk’ ahşap oyuncak markasını Konya’ya kazandırdıklarını belirterek, “Avuncuk adıyla marka tescilini aldığımız proje ile ahşap oyuncak serisi üretmeye başladık. Alanında uzman ekibiz ile yetiştirdiğimiz kursiyerlerin yapmış olduğu ARGE ve tasarımını yaptığımız (25) adet birbirinden farklı ürünlerimiz 3+ yaş çocuğa hitap eden eğitici oyuncaklar ile istenildiği zaman da kişiye özel ahşap promosyon ürünleri yapabileceğiz”dedi.

ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLIYOR

Başkan Günbaş almış oldukları belgeler ile başarıyla yürütülen projelerin bundan sonraki devamlılığı için daha etkili ve güvenli yol almalarına olanak sağlayacağını belirtti. Günbaş, ahşap oyuncakların oyuncağın tasarımına göre kayın, masif, gürgen ve MDF ağaç kullandıklarını, oyuncaklarda tamamen çocuk sağlığına uygun su bazlı boya ve vernik kullanıldığını ifade etti. Başkan Günbaş açıklamasında kendi alanındaki meslek odaları içinde yaptığı proje ve çalışmalar ile Türkiye’de bir ilk imza atarak, ilk defa ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi Sistem Belgesi ve ‘’Avuncuk’’ Ahşap Oyuncak ve Tasarım Markası Belgesine sahip olduklarını vurguladı. Günbaş, Mesleki Eğitim Atölyesindeki görevli ekibin üzerinde çalışıp tescilini aldıkları ‘’Avuncuk’’ markasının kökeninin Uygur Türklerine dayandığını ifade ederek, oyun aletleri anlamına gelen markanın avun kelimesinin ise çocuğu avutmak anlamında kullanıldığını söyledi. Başkan Mehmet Günbaş, “Yapmış olduğumuz ahşap oyuncaklarımızla çocuklarımız renk ve şekilleri öğreneceği gibi el becerilerini ve zekalarını geliştirecek. Anaokulu, kreş, idareci eğitmenlerinin ve tüketicilerin ürünleri görmeden karar vermemeleri gerekiyor”dedi.

SEKTÖRDE ARA ELEMAN İHTİYACINI KARŞILIYORUZ

Günbaş, ara eleman ihtiyacına cevap verdiklerini ifade ederek, “Odamız yaklaşık 5 yıl önce bünyesinde kurmuş olduğu Mesleki Eğitim Merkezinde sektördeki ara eleman ihtiyacına cevap bulmak için çeşitli mesleki eğitim kursları düzenlemeye başlamıştır. Bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi, Konya Esnaf Odaları Birliği, Selçuklu Halk Eğitim Müdürlüğü,İLO, KIZILAY, İŞKUR, MEVKA, UGDD, İMEP ve ENHANCER gibi Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler Projeleri ile işbirliği içerisinde çalışmıştır. Odamızın günümüze kadar (8) mobilya meslek dalında Türk vatandaşlarımız ve geçici koruma altındaki yabancı uyruklu vatandaşlara yönelik açmış olduğu (31) Mesleki Eğitim kursu düzenliyor. Ahşap Montaj Elemanı, Mobilya Döşeme Kesim Elemanı, Satış Pazarlama, Diksiyon Kursu, 3 Boyutlu Bilgisayarlı Mobilya Çizim Kursu, Ahşap Boyama Vernikleme Elemanı, Dış ticaret ve Ahşap Oyuncak yapımı Kurslarından 530 kursiyere eğitim veriyoruz. Bu kursiyerlerin bir çoğunu sektörümüzde istihdam ediyoruz. Yapmış olduğumuz projeler ile ara elemanın çözümü noktasında üyelerimize destek oluyoruz. Odamız bünyesinde kurulmuş olan Mesleki Eğitim Merkezimizde atölyedeki makine parkurunu ihtiyaçları anında üyelerimiz ücretsiz bir şekilde kullanıyor. Ustalık belgesi yerine geçen Mesleki Yeterlilik Belgelerini projeler kapsamında herhangi bir ücret ödemeden yapılan sınavlarda başarılı olan esnaflarımıza veriyoruz. Bu projelerde işbirliği içerisinde çalıştığımız; Avrupa Birliği, Ajans, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına teşekkür ediyorum”dedi. M.Habib Mutlu 

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.