Konya
°C
Yeni Meram
04.01.2022 09:31

Konya- Karaman YHT hattında tarih belli oldu! 8 Ocak'ta açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Konya-Karaman hızlı tren hattının 8 Ocak cumartesi günü hizmete alınacağını söyledi.

A+
A-
04.01.2022 09:31
04.01.2022 09:43
0
1878
ABONE OL

Karaismailoğlu, Konya-Karaman hızlı tren hattının 8 Ocak Cumartesi günü hizmete alınacağını açıkladı.

Gazetecileri yaptığı açıklamada hızlı tren çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

“Kent içi ulaşımda 159,2 kilometrelik 13 ayrı projede 7/24 esasına göre çalışılıyor. Şehir içi toplu ulaşıma gösterdiğimiz özeni şehirler arası demiryolu ulaşımında da sergiliyoruz. 5.176 kilometre demiryolu hattında çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Konya-Karaman hızlı tren hattını cumartesi günü hizmete alıyoruz. Ankara-Sivas, Halkalı-Ispartakule-Çerkezköy, Çerkezköy-Edirne-Kapıkule, Bursa-Yenişehir-Osmaneli, Mersin-Adana-Gaziantep, Karaman-Ulukışla, Aksaray-Ulukışla-Mersin Yenice, Ankara (Yerköy)-Kayseri, ayrıca iki uluslararası havalimanını birleştirecek Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı-Halkalı, Çatalca hızlı tren hatlarında çalışmalarımız sürüyor."

Yolcu taşımacılığı çalışmalarının yanı sıra yük taşımacılığına da değinen Karaismailoğlu, "Gerçekleştirilecek hızlı tren hatlarının da yer aldığı demiryolu ağımızı limanlarla, sanayi bölgeleriyle etkin bir şekilde bağlıyoruz. Bu yıl itibarıyla milletimizin hizmetine sunacağımız Milli Elektrik Trenimiz ile birlikte demiryollarında yerli ve milli araç ve ekipmanları üretimini daha da artıracağız." dedi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.