Konya
°C
Yeni Meram
25.10.2023 09:27

Konya'daki bu restoranda İsrail protesto ediliyor: Mehter Marşı ile karşılanan konuklar, İsrail bayrağına basarak içeriye giriyor

Konya'da vatandaşlar, çeşitli şekillerde İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırılarına tepki göstermeye devam ediyor. Son olarak Konya'da bir restoran, İsrail'in operasyon bahanesiyle sivilleri katletmesini protesto etti. Ciğerci Han adlı restoranda konuklar Mehter Marşı eşliğinde İsrail bayrağı çiğneyerek içeri alınıyor.

A+
A-
25.10.2023 09:27
25.10.2023 10:03
0
468
ABONE OL

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, 7 Ekim sabahı İsrail'e başlattığı"Aksa Tufanı" adlı saldırının ardından İsrail ordusu onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ni vurmaya başladı.

Gazze Şeridi'nde yaşayan yaklaşık 2 milyon 300 bin Filistinli bir yandan İsrail bombalarından korunmaya çalışırken diğer yandan da yiyecek, içecek, ilaç ve yakıt kıtlığının pençesinde kıvranıyor.

İsrail yönetimi 2007 yılından beri Gazze Şeridi'ni havadan, karadan ve denizden abluka altında tutarak son derece sınırlı miktarda temel ihtiyaç maddesinin içeri girmesine izin veriyordu. Son olarak 7 Ekim'den bu yana ise ablukayı sıkılaştıran İsrail, içeriye hiçbir yardım maddesinin girmesine izin vermeme kararı aldı.

İsrail'in insanlık dışı tutumuna karşı başta Türkiye olmak üzere dünyanın birçok noktasından sesler yükselirken Konya'da da Filistin'e destek olmak ve İsrail'e tepki göstermek için çok sayıda organizasyon düzenleniyor. 

KONYA'DA İSRAİL PROTESTOLARI

Son olarak Kadınhanı'nda, belediyeye ait tesislerde İsrail ürünlerinin satışı yasaklanmıştı.

Bu kez de Konya'da bir restoranda ilginç bir protestoya imza atıldı. Ramazan Cengiz'in sahibi olduğu Ciğerci Han adlı işletmede, konuklar Mehter Marşı eşliğinde geleneksel kıyafetli çalışanlar tarafından karşılanıyor. Yemek yemek için gelen vatandaşlar, kapıda İsrail bayrağına basarak içeri alınıyor. 

Yenimeram.com.tr'ye konuşan ve İsrail'in Hamas'a operasyon bahanesiyle Gazze'de imza attığı insanlık dışı görüntülerin kabul edilebilir olmadığını söyleyen işletme sahibi Ramazan Cengiz, " İsrail'in Gazze'de içinde masum sivillerin olduğu hastaneleri, evleri vurduğu görüntüleri üzüntüyle takip ediyoruz. Özellikle orada çocukların yaşadığı dram, bizi derinden etkiliyor. Şehrimizde insanlar zaten bu konuda son derece duyarlı ancak orada yaşanan acılar konusunda dikkatleri diri tutabilmek için işletmemizde böyle bir uygulama başlattık." dedi.

ŞERİFE KAYA

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.