Konya
°C
Yeni Meram
13.03.2024 12:32

Karatay'da Ramazan etkinlikleri cuma akşamı başlıyor

Karatay Belediyesi, on bir ayın sultanı Ramazan ayını; tarihi, kültürü ve medeniyetler beşiği yönüne yakışır kültürel ve eğlenceli etkinliklerle ihya etmeye hazırlanıyor. Belediye bu kapsamda rahmet, bereket ve mağfiret ayı Ramazan için organize edilecek etkinliklere ev sahipliği yapacak.

A+
A-
13.03.2024 12:32
13.03.2024 12:35
0
1456
ABONE OL

Karatay Belediyesi, on bir ayın sultanı Ramazan’ın tüm maneviyatı ve coşkusuyla yaşandığı ilçede bir ay boyunca vatandaşların çocukları ve tüm aileleriyle birlikte Ramazan’a has güzelliklerle dolu hoşça vakit geçirebilmesi için gerekli bütün hazırlıklarını tamamladı.

KARATAY’DA RAMAZAN ETKİNLİKLERİ CUMA AKŞAMI BAŞLIYOR

Karatay Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ve Karatay Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin katkılarıyla hazırlanan ve Ramazan ayı boyunca sürecek etkinlikler Cuma akşamı saat 21.30’da başlıyor.

Karatay Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Karatay Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nde düzenlenecek etkinliklerde ise; Meddah/Hikayeler, İbiş ile Memiş, Nasreddin Hoca’dan Hikayeler, Keloğlan ve Annesi Ortaoyunu, Kavuklu-Pişekar Ortaoyunu, Hacıvat-Karagöz Gölge Oyunu, Nasreddin Hoca - Keloğlan ve Annesi Ortaoyunu, Davul Eşliğinde Çocuklarla Mani ve Ödüllü Yarışmalar yer alacak. Cuma ve Cumartesi akşamı 21.30’da yapılacak olan ve her yaş grubuna hitap eden çeşitli eğlence ile genel kültür etkinliklerinin ilk haftasının ardından 23-24 ve 30 Mart ile 06 ve 07 Nisan günlerindeki programların başlama saati ise 15.00 olarak belirlendi.

RAMAZAN’I TÜM MANEVİYATIYLA VE GELENEKSEL KÜLTÜRÜMÜZÜ YANSITAN BİR ATMOSFERDE YAŞAMAYA DAVET EDİYORUM

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, tüm Karataylıları on iki ayın sultanı Ramazan ayını tüm maneviyatıyla ve geleneksel kültürümüzü yansıtan bir atmosferde yaşamaya davet etti.

Tüm İslam dünyasının büyük bir özlemle beklediği rahmet, bereket, mağfiret iklimi Ramazan ayına kavuştuğunu belirten Başkan Hasan Kılca; “Sahurdan teravih namazına, oruç saatlerinden iftar sofrasına kadar bir ve beraber olmanın güzelliğini hep birlikte yaşadığımız Ramazan ayındayız. Bu mübarek ayın manevi hazzını, rahmetini ve bereketini tüm Karatay’a daha fazla yaşatmayı arzuluyoruz. Bu amaçla hazırladığımız ve Ramazan ayı boyunca sürecek etkinliklerimize tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” dedi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.