Konya
°C
Yeni Meram
07.06.2015 23:43

İşte Çankırı'nın Yeni Milletvekilleri

Çankırı'yı 25. Dönemde TBMM’de temsil edecek olan milletvekilleri belli oldu. Yeni dönemde mecliste Çankırı’dan 2 AK Parti'li milletvekili yer alacak.

A+
A-
07.06.2015 23:43
01.11.2015 23:55
0
2216
ABONE OL
Çankırı'yı 25. Dönemde TBMM’de temsil edecek olan milletvekilleri belli oldu. Yeni dönemde mecliste Çankırı’dan 2 AK Parti'li milletvekili yer alacak. 2015 Genel Seçimleri’nde Çankırı’da AK Parti yüzde 59.30, CHP yüzde 6.81, MHP yüzde 28.36, HDP yüzde 13.00 ve diğer partiler 3.17 oranında oy aldı. Çankırı’da tüm sandıklar açılarak oy sayım işlemleri tamamlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti 2 milletvekili kazandı.

İşte Çankırı’nın Yeni Milletvekilleri – 1 Kasım Çankırı Seçim Sonuçları

M.EMİN AKBAŞOĞLU Kimdir? Aslen Çankırılı olan Muhammet Emin Akbaşoğlu, 1968’de İstanbul Gaziosmanpaşa’da doğdu. Küçükköy İmam Hatip Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Akbaşoğlu ayrıca Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümünü bitirdi.Gaziosmanpaşa MGV İlçe Başkanlığı, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.Yerel ve genel seçimlerde Sandık Kurullarında ve Seçim Koordinasyon Merkezlerinde çeşitli kademelerde görev aldı.27 Mart 1994 seçimlerinden sonra Gaziosmanpaşa Belediyesinde Özel Kalem Müdürü ve Müfettiş olarak, 2003 yılından itibaren Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığında; Hukuk Müşaviri ve 1. Hukuk Müşaviri olarak görev yaptı.2011 yılında Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcılığına atandı.Yavuz Selim Vakfı İstanbul İl Yönetim Kurulu ve Cihannüma Derneği Danışma Kurulu üyesi olup Reyhan Dergisinin Editörlüğünü yapmaktadır.İstanbul Bilgi Üniversitesinde İnsan Hakları Hukukunda Yüksek Lisans yapan ve İngilizce ve Arapça bilen Akbaşoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır. HÜSEYİN FİLİZ Kimdir? Hüseyin Filiz, 2 Şubat 1958'de Çankırı'da doğdu. Babasının adı İsmail, annesinin adı Kiraz'dır.Sanayici; Balıkesir Savaştepe Eğitim Enstitüsü Sınıf Öğretmenliği Bölümünü bitirdi.Ticari hayatına Çankırı'da başladı ve devam etti. Tarım Makineleri Fabrikası kurdu. 1995'te Çelik Kapı Fabrikasını kurdu, yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda showroom açtı. Traktör ve değişik markaların otomotiv bayiliklerini aldı. Ankara'da akaryakıt istasyonu işletmeciliği yaptı. Konut inşaatı müteahhitliği ile inşaat sektörüne girdi. Filiz Tarım Makineleri AŞ, Filiz Otomotiv Ticaret Limited Şirketi, Filiz Çelik Mamulleri Ticaret Limited Şirketi ve Filiz Tarım ve Hayvancılık Ticaret Limited Şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Çankırı Çerkeş ilçesinde et, hayvancılık, süt ürünleri tesisi bulunmaktadır.Orta düzeyde İngilizce bilen Filiz, evli ve 3 çocuk babasıdır.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.