Konya
°C
Yeni Meram
11.02.2024 20:06

İMO’da seçim bitti! İşte Konya İnşaat Mühendisleri Odasının yeni başkanı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi’nin 18’inci Olağan Genel Kurul Toplantısı, Bera Otel’de gerçekleştirildi. Seçimlerde Hasan Özgür Yetiştirici ve Prof. Dr. Mustafa Tolga Çöğürcü yarıştı. Genel kurula Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, akademisyenler ile çok sayıda inşaat mühendisi katıldı.

A+
A-
11.02.2024 20:06
11.02.2024 20:11
0
5105
ABONE OL

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi’nin 18’inci Olağan Genel Kurul Toplantısı, Bera Otel’de gerçekleştirildi. Genel kurula Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, akademisyenler ile çok sayıda inşaat mühendisi katıldı.

18. Olağan Genel Kurul Toplantısının açılış konuşmasını yapan İMO Konya Şube Başkanı İlker Atalay, inşaat mühendisliğinin kurucu mühendislik alanlarının başında geldiğine dikkat çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bizler can ve mal güvenliğini sağlayan bir mesleğin insanlarıyız. Onun içindir ki emek verdiğimiz, uyguladığımız eserler insanların yaşamlarını sağlayacakları ve herhangi bir doğal afet, özellikle ülkemizin gerçeği olan deprem felaketinden koruyacak nitelikte olmalıdır. Odamızın 69 yıllık tarihinde, birçok deprem, sel, yangın, heyelan gibi doğal afetlerle karşılaştık. Bu afetler, bize inşaat mühendisliğinin ne kadar önemli ve hayati bir meslek olduğunu bir kez daha gösterdi. Odamız, bu afetlerin ardından, hasar tespiti, onarım, yıkım, yeniden yapılandırma gibi çalışmalarda aktif rol oynadı. Buradan ön hasar tespitine katılan meslektaşlarıma, mimar ve inşaat teknikeri dostlarıma şükranlarımı sunuyorum.”

“DEPREM İLE MESLEĞİMİZİN ÖNEMİ ANLAŞILDI”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İnşaat Mühendisleri Odası’nın Konya’nın en önemli sivil toplum örgütlerinden olduğunu belirtti. Altay, “Son dönemde yaşadığımız depremler, mesleğimizin ne kadar önemli olduğunu herkese hatırlattı. Depremin üzerinden bir yıl geçti. Neredeyse bütün binalar yıkılmış ve büyük bir çalışma yürütülüyor. Ama yok olan hayatlar, hatıralar, binlerce vatandaşımızın vefat ettiği bir süreci yaşamış olduk. Aslında bu bize birçok şeyi hatırlattı. Doğru bir şehir planlamasının ne kadar önemli olduğunu da gördük. Zemin iyi değilse binaları sağlam yapmanın sonuçları yan yatan binalarda yaşadık. Dolayısıyla şu anda şehirlerin en önemli gündemi dönüşüm dirençli şehirler oluşturabilmek. Konya, her manada çok güçlü bir sivil toplum yapısına sahip. Bunu insani faaliyetlerde, yaşanan afetlerde görüyoruz. Ama bir taraftan da özellikle meslek odalarımızın şehrimizin geleceğine dair fikirleri ve katkıları bizim için çok önemli. Onun için başta İnşaat Mühendisleri Odası olmak üzere, diğer meslek odalarıyla birlikte şehrimize katkı olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu buradan ifade etmek istiyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde de arkadaşlarımızın katkısıyla şehrimize önemli işler yapmaya devam ederiz” dedi.


“MESLEĞİMİZİN SORUNLARININ FARKINDAYIZ”
Medeniyet Grubu adına başkan adayı İnşaat Mühendisi Hasan Özgür Yetiştirici, mesleklerin ve meslektaşlarının sorunların farkında olduklarını ve göreve gelmeleri halinde problemleri çözeceklerini söyledi. Yetiştirici, “Oda olarak kanunlar, tüzükler, yönetmelikler dahilinde yapabileceklerimiz var. Meslektaşlarımızın dertleriyle dertlenmeye hazırız. Çalışacağız, çabalayacağız. Hiçbir şahsi beklentiye girmeden, hesap yapmadan, odamızı kullanmadan, kullandırmadan, siyaseti odamıza sokmadan, 4 bin 483 üyemizi ayırmadan yönetime talibiz. Etkin çalışan komisyonlar kuracağız, yönetim olarak onlara hareket alanı sağlayacağız, onları destekleyeceğiz. Diğer STK’lar ve odalarla projeler yöneteceğiz” diye konuştu. Özgür Yetiştirici, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben ve arkadaşlarım, her zaman saygın, itibarlı, mesleği, meslektaşları liyakatle temsil etmeye hazır, bu anlayıştan ödün vermeyen, mesleğimizin hak ettiği seviyede değer görmesi için çalışan, üreten, bilimden yana, saygın bir inşaat mühendisleri odası için hazırlandık. Şehirlerin imarına katkı verenler olarak aynı zamanda da kardeşliğimizin ihyasına da çaba gösterecek, istişare kültürünü canlı tutacağız. Merhameti ve hoşgörüyü önceleyen bir medeniyetin mensupları olarak el ele yürüyecek, meslektaşlarımızı layıkıyla temsil edeceğiz. Mühendis gibi düşünecek, bir mühendise yakışır tavırlar sergileyeceğiz.”


“MESLEKTAŞLARIMIZIN REFAHINI ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
İnşaat mühendislerinin sorunlarını yerel ve ulusal basında dile getirdiğini söyleyen Anadolu Mühendisleri Grubu adına başkan adayı Prof. Dr. Mustafa Tolga Çöğürcü ise, “Meslektaşlarımızın sosyal ve ekonomik refahını nasıl artırmak istediğimizi, nelere dokunmak istediğimizi ve bunun için neler yapacağımızı ifade ettik. Kamu kurumlarını gezerken, kamudaki meslektaşlarımızın serzenişleriyle karşılaştık. Biliyoruz, yaptıkları iş çok kutsal ve değerli. Devletimizin adına imzalar atıyorlar. Devletimizin işlerini kontrol ediyorlar. Çok büyük miktarlara, çok büyük sorumluluklara imza atıyorlar. Fakat bunun karşılığını alamıyorlar. Dolayısıyla bu mücadeleyi kamu mühendislerinin ekonomik sorunlarının giderilmesi için yardımcı olacağımızı, bunu gündemde tutacağımıza ve kendilerine destek vereceğimizin sözünü verdik. Dolayısıyla yeni dönemde inşallah proje yapan, proje mühendisliği yapan meslektaşlarımızın da sorunlarını çözeceğiz. Yeni dönemde Alparslan Veli Recep Demirel'in başkanlığında, benim de üyesi olacağım Konya İnşaat Mühendisleri Odası Yardımlaşma Derneğini aktif edeceğiz. Bu dernek vasıtasıyla genel merkez denen vesayeti üzerimizde olan kılıcını Derneğimizin üzerinden yapacağımız faaliyetlerini kaldırmak istiyoruz. Bunun için çalışacağız” şeklinde konuştu. Seçimlerde Medeniyet Grubu adına Hasan Özgür Yetiştirici ve Anadolu Mühendisleri Grubu adına Prof. Dr. Mustafa Tolga Çöğürcü yarıştı.

BAŞKAN KİM OLDU?


İMO Konya Şubesi Seçimini Medeniyet Grubu Adına Seçime Giren Özgür Yetiştirici kazandı.


YÖNETİM KURULU ÜYELERİ


Mustafa Tolga Çöğürcü, Rabia Eke Doğan, Mustafa Alptekin, Nurullah Barış, Özer Sami Kart, Erdem Naltekin.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.