Konya
°C
Yeni Meram
06.07.2015 10:03

Her derde deva “Meyan Kökü”

Karaman'da aktarlık yapan Ayşe Sümeyra Atacan, meyan kökünden yapılan şerbetin vücutta ki su tutma kapasitesini dengelediğini belirterek, Ramazan ayı ile birlikte en çok satılan bitkiler arasında yer aldığını ifade etti. Meyan kökünden yapılan soğuk ve sıcak şerbetinin susuzluğu gidererek, oruç tutan vatandaşlar için kolaylık sağlayacağını vurgulayan Aktar Atacan, "Ramazan ayının sıcak mevsimlere denk gelmesi ve oruç tutma süresinin artması sebebiyle birçok zorlukla karşılaşırız. Sıcak ve uzun saatlerin en iyi şekilde atlatılması gerekiyor. Bu zorlanmaları iftar ve sahurda alacağımız önemli besin değeri olan meyan kökü şerbetiyle aşabiliriz. Ramazan’ın gözde içeceği susuzluk gideren meyan kökü şerbeti, asitli içecekler gibi mideye zarar vermiyor, tam tersi mideyi rahatlatıyor" dedi.

A+
A-
06.07.2015 10:03
0
9632
ABONE OL
"Meyan kökü şerbetinin sofraya konulmasında sağlık anlamında ciddi bir yarar var" diyen Aktar Atacan, "Meyan kökünün vücut direncini hızlandırarak bağışıklık sistemini güçlendiren ve bağırsak sıkıntılarını gidermeye yardımcı olan bir gıda takviyesidir. Meyan kökünden yapılan bu şerbetin sahur vaktinde 1 çay bardağı kadar tüketilmesi susuzluğu gidermede oldukça etkili olur. Ayrıca iftarda da doğal bir içecek olarak tüketilebilir"  şeklinde konuştu. İÇİNDE 115 ETKEN MADDE VAR İftarda yemek yerken ister istemez aşırıya kaçıldığını dile getiren Aktar Atacan, "İftarı hurma ile açtıktan sonra yemeğe geçmeden önce bir bardak meyan şerbetinin içilmesinin hazımsızlığa çok iyi geleceğini söyledi. Meyan kökünün içinde 115 etken madde olduğunu dikkat çeken Aktar Atacan, “Bu maddeler, bedene girdiği andan itibaren şişkinlik mide yaraları, ülser gibi birçok mide ağız içi iltihabını, sedef ve sinirsel hastalıkları da tedavi edici özelliğe sahip. Sesi güzelleştirir, solunumu açar, nefes darlığına iyi gelir varsa yaranız mide de on iki parmak bağırsağında ona müthiş derecede faydalı" sözlerini kullandı. Meyan kökünün bütün aktarlarda direkt kökü lifi olarak bulunabileceğini aktaran Aktar Atacan, meyan kökünün sallama çay gibi süzgeçli paketlerde de satıldığını belirtti. NASIL YAPILACAĞINI ANLATTI Meyan kökü şerbetinin hazırlanışını anlatan Aktar Atacan, "Hafif şekerli bir tat veren şerbetin hazırlanışında ise 1 litre normal içme suyuna bir tutam meyan kökü koyuyoruz ve 45 dakika suda bekleterek hem kökün özünün suya karışmasını, hem de suya renk vermesini sağlıyoruz. Meyan kökü şerbeti çok koyu olduysa şerbete su ekleyerek kıvamını istediğimiz şekilde ayarlayabiliriz. Şerbete fazladan koku ve tat vermek için ise tarçın, nane ve karanfil ilave edebiliriz" ifadelerine yer verdi. ADEM DEMİREL / KARAMAN
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.