Konya
°C
Yeni Meram
15.01.2018 08:00

Engelli park yerlerinde yeni dönem

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl engelliler için ayrılan park yerlerini işgal eden 476 sürücüye ceza yazdı. Ayrıca Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından engelli park yerlerinin denetimiyle ilgili ilk defa hayata geçirilen proje kapsamında engelli park yerleri artık elektronik denetleme sistemi ile denetlenecek

A+
A-
15.01.2018 08:00
15.01.2018 10:23
0
6486
ABONE OL
Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl engelliler için ayrılan park yerlerini işgal eden 476 sürücüye ceza yazdı. Ayrıca Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından engelli park yerlerinin denetimiyle ilgili ilk defa hayata geçirilen proje kapsamında engelli park yerleri artık elektronik denetleme sistemi ile denetlenecek ENGELLİLERİN mağdur olmasını önlemek isteyen Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, denetimlerden taviz vermiyor. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri denetimlerini sıklaştırırken, geçen yıl engelliler için ayrılan bölümlere araçlarını park eden 476 sürücüye cezai işlem uygulandı. Aynı zamanda Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından engelli park yerlerinin denetimiyle ilgili çok kısa bir süre önce ilk defa hayata geçirilen proje kapsamında engelli yerlerini işgal eden sürücülerin sayısı da azalacak. Yaklaşık bir buçuk ay önce hayata geçirilen proje kapsamında engelli park yerlerini işgal eden 798 sürücüye ceza yazıldı.

ŞAHİN TİMLERİ TAVİZ VERMİYOR

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, denetimlerini sürdürüyor. Engelli vatandaşlara ayrılan park yerlerini sık sık kontrol eden ve gerekli önlemleri alan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, engelli park yerini işgal eden sürücülere taviz vermiyor. Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, 2017 yılında engelli yerlerini işgal eden 476 sürücüye 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu gereğince ceza verildi. Trafik polisleri tarafından yapılan denetimlerde engelli yerlerini işgal eden araçların ilk önce sorgulanması yapıldı. Engelli plakası bulunmayan araçlara idari para cezası kesilirken, sahibine ulaşılmayan araçlar ise otoparka çekildi.

ENGELLİ PARK YERLERİNİN DENETİMİ KOLAYLAŞTI

Elde edilen bilgilere göre Konya Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından ilk defa hayata geçirilen proje ile engelli park yerlerinin denetimleri de kolaylaştı. Çok kısa bir süre önce hayata geçirilen proje kapsamında engelli park yerleri artık elektronik denetleme sistemi ile denetleniyor. Özellikle hastanelerde ve AVM (alışveriş merkezleri)’de engelliler için ayrılan bölümlere park etmek artık o kadar kolay olmayacak. Aksi takdirde engelli vatandaşların alanlarını işgal eden sürücüler ceza almaktan kurtulamayacak.

KAMERALAR 24 SAAT KAYITTA OLACAK

Konya Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, özellikle hastanelerde ve AVM’lerde engelliler için ayrılan bölümlerde kameralar tarafından 24 saat boyunca kaydedilen görüntüler, haftalık olarak Konya Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünün sistemine düşüyor. Sisteme düşen görüntülerden engelli yerine park eden araçların plakası tek tek sorgulanıyor. Plakası sorgulanan araçların engelli bir vatandaşa ait olmadığı tespit edilirse elektronik sistem üzerinden cezası yazılıyor.

PROJE İLE BİR AYDA 798 SÜRÜCÜYE CEZA VERİLDİ

İçişleri Bakanlığının engelli park yerlerinin denetimiyle ilgili verdiği talimat doğrultunsa Türkiye genelinde hayata geçecek olan proje, ilk defa Konya’da uygulanıyor. Bir buçuk ay önce hayata geçirilen proje olumlu sonuçlar vermeye başladı. Proje kapsamında Konya’da 45 gün içinde özellikle hastanelerde ve AVM’lerde engelliler için ayrılan park yerlerini işgal eden 798 sürücüye ceza yazıldı.

ENGELLİ YERİNE PARKIN CEZASI 216 LİRA

1 Ocak 2018'den itibaren uygulanmaya başlanan trafik cezalarında ise engelli park yerlerine aracını park edenlere 216 lira ceza uygulanacak. Kader EŞİYOK
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.