Konya
°C
Yeni Meram
21.05.2024 11:42

Konyalı film yapımcısı ve yönetmen Taşdiken, iki yeni sinema filmi projesi ile sanatseverlerin karşısına çıkacak

Konyalı film yapımcısı, yönetmen Atalay Taşdiken, iki yeni sinema filmi projesi ile daha sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

A+
A-
21.05.2024 11:42
21.05.2024 11:44
0
390
ABONE OL

Konya'nın Hüyük ilçesinde bulunan sanatçılara ait kerpiç evlerin bulunduğu Sonsuz Şükran Köyü’nde yeni sinema projeleriyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Atalay Taşdiken, “İki tane sinema filmi hazırlığımız var. Bunlardan bir tanesi, Türkiye’nin son 30 yılının sosyal olarak biraz arka planını anlatan, Türkiye’deki değişimi anlatan bir hikaye üzerinden, bir tane de bir çocuk projesi çalışıyoruz” dedi. Çocuk projesine ilişkin çalışmanın çizgi animasyon üzerine olduğunu belirten Taşdiken, “Tabii çizgi animasyonun süreci biraz daha uzun ama şu anda senaryolarını bitirdik. İnşallah, 1,5 yıl içerisinde bitirip seyirciye ulaştırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

“Önümüzü göremiyoruz”


Çok uzun vadede yer alacağı projelere ilişkin olarak da konuşan Taşdiken, Türkiye’nin bugünkü durumu itibariyle çok uzun vadeli proje yapmanın günümüzde çok kolay olmadığını belirterek, “Çünkü önümüzü göremiyoruz. Hem ekonomik anlamda hem sosyal anlamda ama biz tabii hep ümitvar olmalıyız, biz insanlara umut veriyor olmalıyız. Onun için dediğim gibi şu anda iki ayrı sinema filmi üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu.


Taşdiken, devam eden projelerle ilgili olarak da konuşarak, “Bizim proje bitmez, sürekli bir çalışma içerisindeyiz. Geçtiğimiz sezon TRT 2’de yaptığımız ‘Tarihin Ruhu’ diye bir belgesel programımız vardı, seri; onu bitirdik. Tarih TV’de bir Atatürk belgeseline başladık. ‘Beni Hatırlayınız’ diye. Bir Osmanlı mutfağı belgeseli diyebileceğimiz, bir tarih okuması diyebileceğimiz bir mutfak programı yaptık; ‘Hünkar Bunları da Beğendi’ diye” ifadelerini kullandı. (İHA)

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.