Konya
°C
Yeni Meram
15.08.2023 15:33

Ek MTV ve borç yapılandırmada süre doluyor! Son gün 31 Ağustos

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisinin ilk taksit ve borç yapılandırma ödemelerinde son tarih yaklaşıyor. Süre 31 Ağustos’ta sona eriyor. Ödemeyenler araçlarını satamayacak ve trafikten çekemeyecek.

A+
A-
15.08.2023 15:33
15.08.2023 15:38
1
3124
ABONE OL

Yeni uygulamaya konulan 2023 yılı motorlu taşıtlar vergisinin ek ödemesinin ilk taksiti 31 Ağustos’ta sona eriyor. Vergi, araç sahiplerinin 2023 yılında ödedikleri kadar olacak. Bu yıla mahsus ve bir kez ödenecek.

Dünya'nın haberine göre, Eylül 2023'te ilk defa kayıt ve tescil edilmiş otomobiller için yıllık motorlu taşıtlar vergisinin yarısı kadar ek vergi alınacak. Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni ödemeyenler araçlarını satamayacak ve trafikten çekemeyecek. Ayrıca hurdaya ayıramayacak veya yurt dışına çıkaramayacak. Muayene de yaptıramayacak.

DEPREMDEN ETKİLENENLER MUAF OLACAK


Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler ise ek motorlu taşıtlar vergisinden muaf olacak.

PEŞİN ÖDEME İNDİRİMİ


Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması için 31 Ağustos’ta doluyor. Peşin veya taksitli seçeneğini seçip, ilk taksit ödeme süresini geçirip ödemeyenler veya eksik ödeyenler kapsamda olacak. Vergi mükellefleri bu tutarların tamamını geç ödeme zammı ile birlikte ağustos ayı sonuna kadar ödeyebilecek. Katsayı uygulanmaksızın kanundan yararlanılmış olacak. Ancak peşin ödeme indiriminden faydalanılamayacak.

HABER YORUMLARI
  1. Başak Uslucan
    2023-08-15 17:41:00
    internette gezinirken itiraz hakkının olduğunu ve iptal edilebileceği ile ilgili bir habere denk geldim. Sanırım Anayasa mahkemesi itiraz için bazılarımız bekleyecek, ağustos sonuna kadar ilk taksit için süre verilmiş fakat vergi mahkemelerine dilekçe ile de itiraz hakkımız olduğu söyleniyor siz ne diyorsunuz? aşağıdaki linkte baya uzun yazılmış özetini anlayabilen paylaşsınlar lütfen :) https://www.kandemir.av.tr/ek-mtv-itiraz-etmek-ve-dava-acmak/