Konya
°C
Yeni Meram
05.11.2023 10:48

Dilan Polat ve Engin Polat tutuklandı! Dilan Polat sorguda ağladı duruşmada bayıldı! 'Oğluma kim bakacak?'

Kara para aklama ve vergi kaçırma dahil bir dizi suçlamayla gözaltına alınan Dilan Polat ve Engin Polat gece yarısı saat 03.45 sularında tutuklandı. Emniyetteki 6 saatlik ifade sırasında sürekli ağlayan Dilan Polat, Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgusu sırasında da bayıldı. Dilan Polat, 'şirket işlerini Engin ve muhasebeci takip ediyordu' derken, Polat çifti aylık gelirlerini de 150-200 bin TL olarak açıkladı.

A+
A-
05.11.2023 10:48
05.11.2023 10:49
0
2161
ABONE OL

Kara para aklama ve vergi kaçırma dahil ir dizi suçlamayla gözaltına alınan Dilan Polat ve Engin Polat çifti, emniyetteki sorgularının ardından sevk edildikleri İstanbul Anadolu Adliyesi'nde gece yarısı saat 03.45 sularında tutuklandı.

Emniyetteki sorgusu sırasında sürekli ağlayan Dilan Polat, hakimlik sorgusu sırasında bayıldı.

Polat çiftiyle birlikte aralarında Sıla Doğu ve Sezgin Polat da dahil olmak üzere 12 kişi tutuklandı. Dilan Polat ve Engin Polat'ın emniyetteki sorgusu 6 saat sürerken, kendilerine tam 66 sayfa soru yöneltildi. Dilan Polat'a 26 sayfa soru sorulurken, Engin Polat'a 46 sayfa soru yöneltildi.


Aylık kazancımız 150-200 bin TL


Emniyetteki sorgularında kendilerine yöneltilen suçlamaları reddeden Dilan ve Engin Polat çifti sadece ticari faaliyet yaptıklarını ve vergilerini ödediklerini ifade ettiler. Polat çifti aylık gelirlerinin 150 ile 200 bin lira olarak beyan ettikleri öğrenildi.


Ağlayarak Engin Polat'ı suçladı


Dilan Polat ve Engin Polat'ın ifade verme işlemleri 6 saat sürdü. Dilan Polat'ın sorgu sırasında ağladığı ve bütün şirket hareketlerinden eşi Engin Polat ile muhasebecilerin ilgilendiğini, kendisinin sadece reklam yüzü olduğunu söylediği öğrenildi.


Yolsuzluk yapmadık para biriktirdik


Engin Polat ise ifadesinde hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, “Şirket açtım kapattım doğru, battı şirketim. Yolsuzluk yapmadık, bu paraları biriktirdik. Çalıştık emek verdik" dediği öğrenildi.


Sıla Doğu, ablasına çıkıştı: Hepsi senin yüzünden


Adliye koridorlarında Dilan Polat ile Sıla Doğu birbirine girdi. Sıla Doğu'nun ablasına, "Bunlar hep senin yüzünden. Görgüsüzlüğün nedeniyle buradayız" dediği iddia edildi.


Zanlıları 3 terör savcısı sorguladı
Sabah saatlerinde sağlık kontrolünün ardından savcılık katına çıkarılan şüphelilerin Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevli 3 cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alındı. Savcılık 18 şüpheliden 2'sini adli kontrol altına alınmaları istemiyle hakimliğe gönderdi.


Dilan ve Engin Polat'a 5 suçtan tutuklama talebi


İfade işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılık, Dilan Polat, eşi Engin Polat ve kardeşi Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu 16 şüpheliyi "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Kanunu'na muhalefet" suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.


Mahkeme salonunda bayıldı
Polis sorgusunda sürekli ağlayan Dilan Polat, Sulh Ceza Hakimliği sorgusunda da ağlama krizine girip bayıldı. Salondan dışarı çıkarılan Dilan Polat, kendine geldikten sonra tekrar sorguya alındı. Polat'ın gözaltında hiçbir şey yemediği iddia edilmişti.


Dilan ve Engin Polat tutuklandı
Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorguları gece yarısı biten şüpheliler hakkındaki karar saat 03:45 sularında çıktı. Hakimlik, Dilan Polat ve Engin Polat'la birlikte Polat çiftiyle birlikte aralarında Sıla Doğu ve Sezgin Polat'ın da olduğu 12 kişiyi tutuklayarak cezaevine gönderdi.


Dilan Polat: Oğluma kim bakacak?
6 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına hükmetti. Kararın açıklanmasının ardından hakkında tutuklanma kararı verilen Dilan Polat’ın, “Oğlum sana kim bakacak” diye bağırdığı duyuldu.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.