Konya
°C
Yeni Meram
21.11.2023 10:50

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) olanlar emekli ikramiyesi alacak mı? İşte detaylar

Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılına özel olarak verilen 5000 TL emekli ikramiyesi ödemesinden dul ve yetim maaşı alan vatandaşlar da yararlanırken Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydı olan emekli çiftçiler faydalanamamıştı. Bu kapsamda ''Çiftçilere 5000 TL ikramiye verilecek mi?'' sorusu yanıt arıyor. İşte konuyla ilgili detaylar.

A+
A-
21.11.2023 10:50
21.11.2023 10:57
0
6325
ABONE OL

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesine sahip olan emekli çiftçilere emekli ikramiyesi ile ilgili detaylar gündemde yer alıyor. Çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus verilen 5000 TL emekli ikramiyesi geçtiğimiz günlerde ödendi. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı için 5000 TL emekli ikramiyesi ödemesi alamadı. 1.5 milyonu aşkın emekli çiftçi, 5000 TL emekli ikramiyesi için taleplerini iletti.

ÇKS OLANLAR EMEKLİ İKRAMİYE ALACAK MI?

Binlerce vatandaş konu hakkında araştırmalarını sürdürürken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ek düzenleme için talimat verildiği öğrenildi. Çiftçilere ikramiye ödemesi konusunun önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor. ÇKS sistemine kayıtlı olan emeklilere ikramiye verilip verilmeyeceği bütçe çalışmalarının tamamlanması sonrası netlik kazanacak. Ek düzenleme kararı alınması halinde yeni ödemeler için Meclis süreci başlayacak.

ÇKS BELGESİ NEDİR?

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan çiftçilerin kayıt altına alındığı tarımsal veri tabanıdır.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.