Konya
°C
Yeni Meram
12.01.2016 01:06

Charles Perrault kimdir? - Charles Perrault Doodle oldu

Charles Perrault 12 Ocak günü Google'da Doodle oldu. Google'ın unutmadığı Charles Perrault kimdir? Charles Perrault ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

A+
A-
12.01.2016 01:06
0
9584
ABONE OL
Charles Perrault 12 Ocak 1628 yılında Paris'de dünyaya gelen bir çok önemli esere imza atan dünyaca ünlü bir yazardır. Çocuk öyküler ile isim yapan Charles Perrault, dünya çapında bir çok büyük esere imza atmıştır. Çocukların vazgeçilmezi olan Charles Perrault'ın en ünlü eseri Kırmızı Başlıklı Kız 'dır. Bugün dünya çapında bilinen ve çocuklara okunan hikayelerin başında gelen Kırmızı Başlıklı Kız haricinde yine bir çok eseri çocukların ilk öğrendiği öyküler arasında yer almaktadır. Charles Perrault yazdığı çocuk hikayeleri ile günümüzde hala popülerliğini yitirmemiştir. Bugün doğum günü olması sebebiyle Google tarafından Doodle yapılan Charles Perrault logosu, tıklanıldığında Charles Perrault kimdir sorusu ekranlara gelmektedir.

Charles Perrault kimdir?

12 Ocak 1628 yılında Paris'de varlıklı bir ailenin çocuğu olarak doğan Charles önce Beavuais Koleji'nde öğretim gördü. Daha sonrasında babası gibi hukuk okudu ve kısa bir süre avukatlık yaptı. Sanata ilgisi olan Charles 1654 yılında masallar yazmaya başladı. Masal yazmaya başlama sebebi ise kendi çocuklarına okuyacak masal bulamamasıydı. Kendi çocukları için masal yazmaya başlayan Charles, bu işi keyifle yaptığını fark etti ve devam etti. Charles Perrault Külkedisi, Uyuyan Güzel, Kırmızı Başlık kız gibi bir çok ünlü eser yazmıştır. charles-perrault-kimdir-charles-perrault-doodle-oldu-2 Doodle; Önemli günlerde, tatil günleri ve resmi bayramlarda Google logosunda yapılan değişikliğe Doodle denilir. Doodle genelde ülkeler'in önemli günlerine göre değişkenlik göstermektedir.  
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.