Konya
°C
Yeni Meram
22.01.2015 03:22

Bir yılda 40 teknik adam

A+
A-
22.01.2015 03:22
21.01.2015 18:23
0
7062
ABONE OL
 “ÖYLE Horozlar vardır ki, öttükleri için güneşin doğduğunu sanırlar. (G. Granville) *** REKOR!.. Süper Lig’de çalışan antrenörlerin görev süreleri genelde 2 yılı aşmıyor. 2014 yılını geride bırakırken Aralık ayında Süper Lig’de 5 takım teknik direktör değiştirdi. Sadece bu durum bile ligde teknik direktör olmanın zorluğunu gözler önüne seriyor. Yıl boyunca 14 takımın teknik adam koltuğu el değiştirirken bazı takımlarda bu durum birden fazla defa gerçekleşti. Şu anda Süper Lig’de mücadele eden 18 takımın teknik adam koltuğuna 2014’te 40 kişi oturdu. 2012 yılından beri aynı takımda görev yapan tek teknik adam Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze. Gürcü antrenör 2012’de sözleşme imzaladığı Kasımpaşa’da lige iyi bir başlangıç yapan ama yönetimle anlaşamayan Metin Diyadin’in yerine getirilmişti.
  1. haftada lig ikincisi olarak aldığı takımı sezon sonunda 50 puanla ligin 6. basamağında tutmayı başardı.
Geçen yıldan 4 teknik adam… Süper Lig’de 1 sezondan fazla görev yapan teknik adam sayısı Arveladze’nin de eklenmesiyle 4 kişi. Diğer 3 teknik adam ise Slaven Bilic (Beşiktaş), Ertuğrul Sağlam (Eskişehirspor) ve Tolunay Kafkas (Karabükspor). 3 teknik adam da 2013-14 sezonu başında göreve gelmişti. Bilic Beşiktaş’ı Şampiyonlar Ligi ön elemesine taşıdı. Ertuğrul Sağlam’ın Eskişehirspor’u Türkiye Kupası’nı finalde kaybetti. Avrupa kupalarına kulübe gelen cezadan dolayı katılamadı. Onun yerine Tolunay Kafkas’ın tarihinin en iyi dönemini yaşattığı Karabük, Avrupa Ligi’nin kapısından penaltılarda kaybederek döndü. Bu sezon, Karabük ve Eskişehir ise alt sıralardan kurtulma çabasındalar. En eskisi 7 aylık 2014 yılında göreve gelen teknik adamlardan Şenol Güneş, Bursaspor’a imza attı. Güneş, geleli 7 ay olmasına rağmen şu anda göreve devam eden en eski 5. teknik adam. Sezon başında göreve gelen Güneş dışında Rıza Çalımbay, Okan Buruk, Abdullah Avcı ve İsmail Kartal takımlarının başında görevlerine devam ediyor. Teknik adam değişikliği ikinci haftada kendisini gösterdi. Gençlerbirliği’nde Teknik Direktör Mustafa Kaplan 2-1’lik Bursa yenilgisi sonrası görevden alındı ve İrfan Buz yeni hocası oldu.
  1. hafta sonundaKonyaspor, Mesut Bakkal’ı görevden alıp Aykut Kocaman’ı getirdi.
En çok teknik adam değiştiren takımlardan olan ve sezona Vahid Halilhodzic ile başlayan Trabzonspor 9. haftada Boşnak teknik adamı görevden aldı ve yeni hocası Ersun Yanal oldu. Ersun Yanal’ın Trabzonspor’u ilk maçında Prandelli’nin Galatasaray’ına 3 gol atınca bu kez İtalyan teknik adam için ayrılık vakti gelmişti. Galatasaray lig 2’ncisi olmasına karşın Avrupa’da aldığı ağır yenilgiler sonrası yerine Hamza Hamzaoğlu göreve getirildi. Aralık ayında 4 teknik adam daha görevlerinden ayrıldı ve yerine başka teknik adamlar oturdu. Hamzaoğlu’dan sonra Erciyes’te Bülent Korkmaz’ın ardından Uğur Tütüneker dönemi başladı. Takımı Süper Lig’e çıkaran isim İsmail Ertekin’i gönderen Balıkesir, Kemal Özdeş’le sözleşme imzaladı. Rizespor, Mehmet Özdilek’in yerine Hikmet Karaman’la anlaştı. Son olarak Roberto Carlos’un ilk teknik direktörlük deneyimini yaşadığı Sivas, hem ligde hem de kupada toparlanamayınca Brezilyalı futbol efsanesi koltuğu Sergen Yalçın’a devretti. Galatasaray, Bursa, Gaziantep ve Erciyes 3 farklı teknik adamla çalışan takımlar oldular. Son olarak Mehmet Özdilek Erciyesspor, Roberto Carlos Akhisar’ın yeni teknik adamları olarak görev yapıyor.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.