Konya
°C
Yeni Meram
12.04.2017 10:24

Betona doymadınız mı?

Mevlana Müzesi önündeki yeşil alanı ortadan kaldırarak beton haline getiren Büyükşehir Belediyesi şimdi de Mevlana Müzesi bahçesinde çalışma başlattı. Vatandaşın endişesi ise müze içersindeki bahçenin de betonlaştırılması

A+
A-
12.04.2017 10:24
0
5224
ABONE OL

Mevlana Müzesi önündeki yeşil alanı ortadan kaldırarak beton haline getiren Büyükşehir Belediyesi şimdi de Mevlana Müzesi bahçesinde çalışma başlattı. Vatandaşın endişesi ise müze içersindeki bahçenin de betonlaştırılması

KONYA Büyükşehir Belediyesi, yıllar önce binlerce kişinin aynı anda toplanabileceği bir meydan oluşturmak için Mevlana Müzesi önündeki yeşil alanı kaldırtarak tepkilere neden olmuştu. Son günlerde ise Mevlana Müzesi’nin bahçe kısmında tuvaletlerin olduğu bölümde yapılan çalışmaların, az da olsa bulunan yeşil alanın ortadan kaldırıp kaldırılmayacağı sorusunu akıllara getiriyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, yıllar önce ‘Mevlana Kültür Vadisi projesi’ kapsamında Mevlana Türbesi civarındaki tarihi yapılarda yenileme çalışmalarına başlamıştı. Konya Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında Mevlana Müzesi’nin uzaktan görünmesini sağlamak ve Mevlana Müzesi ile Sultan Selim Camii önünde binlerce kişinin aynı anda toplanabileceği bir meydan oluşturmak için müze önündeki yaklaşık 20- 30 civarında ağacın sökülmesiyle yeşil alanları kaldırtmıştı. Çiçeklerle donatılmış ağaçlık yeşil alanın kaldırılması ve alanın düz bir meydan haline getirilmesi büyük tepkilere neden olmuştu.

YILLAR ÖNCE TEK BİR AĞAÇ BİLE BIRAKILMADI

Yıllar önce yapılan çevre düzenlemesi nedeniyle ziyaretçilerin; gölgesinde serinledikleri, dinlendikleri ve havuz etrafında bulunan banklarda oturdukları yerlerde tek bir ağaç bile bırakılmadı. İnsanların özellikle cuma günleri ve bayramlarda gölgesinde namaz kıldıkları ağaçların kökünden sökülmesi, meydanın beton ve mermerlerle kaplanması, insanların artık gölgesinde serinleyip dinleneceği bir yer bırakmadı.

AKILLARA BİRÇOK SORU GELİYOR

Son günlerde ise Hazreti Mevlana Türbesi’nin bahçe kısmında bulunan ve kuzey diye bilinen tuvaletlerin olduğu bölgenin yıkılması ve o bölgede yeni bir çalışmanın başlamış olması hem kafalarda soru işareti bırakıyor hem de akıllara birçok soru getiriyor. Burada bulunan tuvaletlerin yıkılarak yerin altına alınması planlanıyor. Tuvaletlerin yerin altına alınmasından sonra o alana Hazreti Mevlana Teşhir Salonu’nun yapılması planlanıyor. Tuvaletlerin yıkılarak yerin altına alınması hem görsellik açısından hem de verilecek hizmet açısından iyi düşünülmüş fakat havaların ısınmasıyla beraber başlayan çalışmalar birçok yerli ve yabancı ziyaretçiyi mağdur edecek ve verilecek hizmeti aksatacak gibi duruyor.

YEŞİL ALAN YİNE Mİ YOK EDİLECEK

Hazreti Mevlana Türbesi’nin bahçe kısmında yapılan çalışmalar, ‘Yeşil alan yine mi yok edilecek?’ sorusunu akıllara getiriyor. Tuvaletlerin yerin altına alınmasından sonra yıkılan alana Hazreti Mevlana Teşhir Salonu’nun yapılmasının planlanması, şuan da bulunan yeşil alanın, çimlerin yine yok edilip edilmeyeceği merak konusu oldu. Vatandaşlar ise bölgede daha fazla betonlaşmaya gidilmemesi gerektiğini belirterek, yapılan düzenlemelerin bölgede kalan az sayıdaki yeşil alan dikkate alınarak yapılmasını istiyor.

Kader EŞİYOK

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.