Konya
°C
Yeni Meram
04.07.2016 13:28

Bayramda beslenmeye dikkat edin

Diyetisyen Serpil Parlak, bayram süresince beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, “10 gün sürecek uzun bir tatilin ruhumuza verdiği huzurun, bedeninizde de hissedilebilmesi için bayram ve bayram sonrası beslenmenize özen gösterin” dedi

A+
A-
04.07.2016 13:28
04.07.2016 13:42
0
4474
ABONE OL

Diyetisyen  Serpil Parlak, Bayram süresince nasıl sağlıklı beslenilmesi gerektiğini anlattı. Ramazan ayının bitişi, bayramın başlaması ile 10 gün sürecek uzun bir tatilin ruhumuza verdiği huzurun, bedeninizde de hissedilebilmesi için bayram ve bayram sonrası beslenmenize dikkat etmemiz gerektiğini anlatan Parlak, “Sıcak hava, aşırı yemek tüketimi, karbonhidrat ağırlıklı beslenme, asitli ve şekerli içecekler, çikolata, alkol tüketimi sindirim sisteminiz fazlasıyla rahatsız edecektir. Tüketilen tüm yiyecek ve içecekler de porsiyon miktarlarının metabolizma üzerinde olumlu etkileri olacaktır. Özellikle Diyabet hastalığı, kalp hastalığı ve sindirim sistemi rahatsızlığı olan bireylerin bu konuda hassasiyet göstermesi gerekmektedir” dedi.

BAYRAM DA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Parlak açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Aşırı tatlı gıdalar tüketmek, vücudunuzdaki yağ miktarını arttırırken, kolesterolünüzün yükselmesine neden olacaktır. Kolesterol, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, mide-bağırsak hastalıkları ve diyabet hastalarının (tip1, tip 2), çocuk ve yaşlı özenli davranmaları gerekecektir.

BOL SIVI TÜKETİN

Unutmayın ki kahve, çay ve bitki çayları, asitli içecekler su yerine geçmezler ve vücudunuzun ihtiyacı olan sıvı miktarını karşılamazlar. Günde en az 2-2,5 litre su tüketmelisiniz. İçecek tercihleriniz kahve ve asitli içecekler yerine çay, ıhlamur ya da meyve çayları olmalıdır.

SÜTLÜ TATLILARI TERCİH EDİN 

Günde 1 porsiyonu tatlı ihtiyacınız için yeterli olacaktır. Sütlü tatlılar tercih ediniz. Günde 1 kase sizin tatlı ihtiyacınızı karşılayacaktır. Şerbetli tatlılardan uzak duramıyor iseniz 1-2 dilim kadar baklava, şekerpare tüketebilirsiniz.

YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEYE DİKKAT EDİN 

Günlük yaşamınızda olduğu gibi diyetisyeniniz tarafından düzenlenmiş bir beslenme programınız yok ise Ara öğünler atlamamaya özen gösterin. Ara öğünlerin ihmal edilmesi size kilo artışı olarak dönecektir. Öğlen et ve et ürünleri tüketildi ise akşama sebze, salata tüketmeye özen gösterin. Taze sebze ve meyve hem sağlıklı hem de sizi tok tutacaktır.

UZUN SÜRELİ AÇ KALMAMAYA DİKKAT EDİN 

Her öğün arasında 3 saatte fazla olmamalı. Yapılan küçük öğünler, sindirim sistemini yormayacak metabolizmanın hızlanmasını kolaylaştıracaktır.

FİZİKSEL AKTİVİTE YAPMAYA ÖZEN GÖSTERİN 

Günde en az 30 dakika yürüyüş yapılmalıdır. Yaptığınız Fiziksel aktivite bağırsak hareketlerini hızlandıracak, kan şekerinizi kontrol altına alırken kolesterolünüzün düşmesine, kilo vermeye ve formunuzu korumaya yardımcı olacaktır. Mutlu ve sağlık dolu bir bayram geçirmeniz dileğiyle…”

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.