Konya
°C
Yeni Meram
17.05.2024 15:13

Konya'da el değiştiren belediyede engelli personel tuvalette görevlendirildi, ortalık karıştı! Konu Meclis gündemine taşındı

31 Mart seçimlerinde Yeniden Refah Partisi'nin kazandığı Konya Emirgazi Belediyesinde yüzde 54 engelli bir personelin tuvaletin önünde bulunan masada görevlendirildiği iddiası ortalığı karıştırdı. Gelişmeyi Meclis oturumunda gündeme getiren ve fotoğrafı paylaşan AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan "Yönetimine geldiğiniz belediyelerdeki işiniz engelli personelle uğraşmak mıdır?" dedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mesut Mertcan ise görevlendirmeyi doğrularken ilgili personelin efor gerektiren bir işte çalışması mümkün olmadığı için bu görevin verildiğini söyledi.

A+
A-
17.05.2024 15:13
17.05.2024 16:19
1
1933
ABONE OL

Yerel seçim sonrası belediyelerden tepki çeken uygulamalar gelmeye başladı. Yeniden Refah Partisi'nin kazandığı Konya Emirgazi Belediyesinde yüzde 54 engelli bir personel tuvaletin önünde bulunan masada görevlendirildi.

31 Mart seçimleri sonrası kazanılan belediyelerle ilgili işten çıkarma ve personele mobbing iddiaları yeni tartışmaları da beraberinde getirirken AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan'ın Meclis oturumunda gündeme taşıdığı bir konu büyük dikkat çekti.

"KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"


Baykan, Yeniden Refah Partisi'nin kazandığı Konya Emirgazi belediyesinde yüzde 54 engelli bir personelin tuvaletin önünde bulunan masada görevlendirildiğini söyledi. TBMM'de söz konusu fotoğrafı paylaşan Baykan, konunun takipçisi olacaklarını belirterek şunları söyledi; "Seçim bölgem Konya'da muhalefet partileri tarafından yönetilmeye başlanan belediyelerde mobbing ve işten çıkarmalarla ilgili birçok şikâyet gelmeye başladı. Daha bugün gelen bir bilgi "Pes!" dedirtecek cinsten.

"HANGİ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞININ TEZAHÜRÜDÜR?"


Konya'da bir belediyemizde yüzde 54 engelli bir personelin görevi fen işleri başkanlığında büro personeli olmasına rağmen, bir parkta bulunan tuvaletin önüne konulan bir masaya oturtulması ve yeni görev yeri olarak bildirilmesi hangi vicdanın eseri, hangi belediyecilik anlayışının tezahürüdür? İlgili personelin engelli olması nedeniyle şimdilik buradan kişi ve belediye ismi vermiyorum, dileyen vekillerimize bilgisi verilecektir.

"GÖZÜMÜZ ÜZERİNİZDE OLMAYA DEVAM EDECEK"


Milletvekili arkadaşlarımdan belediyelerinde yapılan bu tarz uygulamaları takip etmelerini, böyle vicdan sızlatan durumlara müsaade etmemelerini temenni ediyorum. İnsanların işi, ekmeği ve kişilik haklarıyla uğraşmaya devam ederlerse bizler de bunları söylemekten, haklarını savunmaktan geri durmayacağız. Yönetimine geldiğiniz belediyelerdeki işiniz engelli personelle uğraşmak mıdır? Ayıptır, günahtır! Gözümüz üzerinizde olmaya devam edecektir." (Kaynak: Haberler.com)

'TUTANAKLA TEHDİT EDİLDİM'

Engelliler haftasında yaşanan olaya tepki yağdı. Bedensel engelli personel Nizam Batmaz AKŞAM'a yaşananları anlattı: "Burası küçük yer, AK Parti adayına oy verdiğimi biliyorlardı. Başkan yardımcısı Aziz Ecer bana yeni görevimin tuvalet temizlemek olduğunu söyledi. Ben de engelli olduğum için bu görevi yapamayacağımı kayıp düşebileceğimi söyledim. İki gün boyunca baskı yaptı. Kabul etmeyince tutanak tutturacağını söyledi. Mecburen görevi kabul ettim." (Akşam.com.tr)

BAŞKAN GÖREVLENDİRMEYİ KABUL ETTİ
Baykan’ın açıklamasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Emirgazi Belediye Başkanı Mesut Mertcan ise şunları söyledi: “Birkaç gündür şahsımı konu alan gerçekleri yansıtmayan sosyal medya paylaşımları ve bazı basın kuruluşları tarafından haberler yapılmaktadır. Bu haberlerde bir belediyemiz şirket personeline mobbing uyguladığım iddia edilerek şahsım ve kurumum zan altında bırakılmaya çalışılmıştır. Belediyemiz bünyesindeki Personel Ltd Şti. nde çalışan engelli bir personelin umuma ait wc’de görevlendirildiği doğrudur. Önceden burada çalışan personelimiz de engelli bir bireydi, bu kardeşimiz emekli olduktan sonra burada mutlaka bir personelin görev alması gerekliydi. Haberlere konu olan personelin sahada temizlik işleri, park-bahçeler, fen işleri
gibi sürekli efor sarf etmeyi gerektiren işlerde çalıştırılması mümkün değildir. Ben de bir engelli kardeşiyim, engellilik konusunda farkındalık düzeyi yüksek ve her zaman engellileri desteklemek gayretinde olan bir bireyim. Gerçeklerin çarpıtılarak verildiği bu paylaşım ve haberlere
itibar edilmemelidir.”

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Osman karaca
    2024-05-17 22:48:56
    Sözde %40 engelli diye işe alınan bir kişi , 2. kattan zemin giriş katındaki müdür yardımcısına evrak imzalatmak için göndersem yeminle söyleyebilirim tam bir buçuk saatte delemez. bana göre bu adamın engelilik oranı %80 dir. daha sonra bu kişi kışın servisten indiğinde iki kişi koluna girerek daire içine götürülüyordu. Bunuda gördük iş yapacak adam alınmıyor. Şehit yakınıymış. yetiştirme yurdunda yetişmiş kişler resmi kurumlara dolduruldu müdürler ve memurlar iş yaptıramıyorlar. bir amirin uygun gördüğü işe verildi mi hemen soru önergesi. Sayın iktidar milletvekilleri benim bu dediğime siz ne diyorsunuz.