Konya
°C
Yeni Meram
25.04.2016 21:10

Bakanlar Kurulu'ndan 4 maddelik Kilis planı

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Suriye'den Kilis'e atılan roketlere dair gelişmelerin Bakanlar Kurulu'nda masaya yatırıldığını açıkladı. Kilis için 4 madde hazırlandığını bildiren Kurtulmuş, bu maddeleri 'askeri', 'ekonomik', 'sosyal' ve 'sağlık' başlıklarıyla sınıflandırdı.

A+
A-
25.04.2016 21:10
0
7685
ABONE OL
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'nun ardından önemli açıklamalarda bulundu. Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş'un açıklaması şöyle: "Bakanlar Kurulu'nda reform çalışmaları görüşüldü ve kararlaştırıldı. Kilisliler, ensar anlayışı içinde ekmeğini ve sokaklarını paylaşıyor. Kilis'i tebrik ediyorum. Kilis, kendi nüfusu kadar Suriyeli mülteciyi barındırıyor. Suriye tarafında bir devlet kalmadı. Kilis'e atılan roketler seyyar araçlar üzerinden ateşleniyor. Kilis kent merkezi hedef alınıyor. Bu ateşlenme araçlarına anında cevap veriliyor. Uzun bir toplantıyla Kilis için alınacak önlemler görüşüldü. Önemli konular gündeme geldi. Kilis için 4 madde gündeme geldi:
  1. -İlave askeri tedbirler alınacak. İlave İHA'lar ile sınırın gözetlenmesi.
  2. -Ekonomik tedbirler alınacak. Tüccar ve esnafımızın zararlarının giderilmesi. 5 Milyon ilave ile zararlar giderilecek, ödeme yapılacak. İkinci aşamada da 5 milyon ilave destek sağlanacak.
  3. -Sosyal destek programları sağlanacak. Psikolojik anlamda sahada Kilis halkımızın yanında olacağız.
  4. -Sağlık alanında ilave tedbirler alınacak. İlave doktorlar Kilis'e gönderilecek, zırhlı ambulanslar hizmete başlayacak.
Türkiye'nin güvenli bölge talebinin ne kadar doğru olduğu görülüyor ve anlaşılıyor. Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturulsaydı mülteci krizi olmazdı. Gerekli bütün tedbirler alınıyor.  
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.