Konya
°C
Yeni Meram
08.08.2016 12:13

Apple Turi'yi satın aldı! - Apple, Turi için ne kadar ödedi?

Apple yatay zeka alanından birçok çalışması bulunan Turi isimli büyük girişimi bünyesine kattı. Apple Turi için ne kadar ödedi? Turi firmasının çalışmaları ve ne olduğu hakkında bilgisi olmayanlar için detaylar haberimizde...

A+
A-
08.08.2016 12:13
0
4635
ABONE OL
Apple yatay zeka alanından birçok çalışması bulunan Turi isimli büyük girişimi bünyesine kattı. Apple Turi için ne kadar ödedi? Turi firmasının çalışmaları ve ne olduğu hakkında bilgisi olmayanlar için detaylar haberimizde... Apple Seattle merkezli Turi şirketini bünyesine kattı. Washington Üniversitesi profesörlerinden Carlos Guestrin kuruculuğundaki girişimin ana çalışma alanı yapay zeka teknolojileriydi. Şirketteki hak sahiplerinin birer birer çekilmesi iddiaları doğrularken kısa süre içerisinde her iki taraf da Turi'nin el değiştirdiğini doğruladı. Henüz Apple tarafından konuyla ilgili bir açıklama gelmedi. Ancak önceki dönemlerde Apple'ın bu gibi satın almaları sessiz sedasız gerçekleştirdiğine şahit olmuştuk.

Apple, Turi için ne kadar ödedi?

Apple, Turi'yi satın almak için 200 milyon dolar gibi bir bedel ödedi. Seattle'da aktif olarak varlık gösteren Apple Turi ile birlikte ofisleri birleştirebileceği belirtiliyor. Öte yandan Apple'ın bu girişiminin temel nedeni hiç şüphe yok ki sesli asistanı Siri adına daha net ilerleme göstermek. iPhone platformu için aktif şekilde kullanılan Siri'nin macOS Sierra ile birlikte Mac platformuna da gelmesi bekleniyor.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.