Konya
°C
Yeni Meram
10.02.2017 08:13

Anadolu’ya öncülük eden şehir Konya

Konya Ekonomi Ödülleri töreninde konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Konya’nın Anadolu’ya öncülük eden bir şehir olduğunu ve Konya’nın Anadolu’nun sesi olduğunu söyledi.

A+
A-
10.02.2017 08:13
0
7101
ABONE OL
KONYA Ekonomi Ödülleri törenine katılmak için Konya’ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, program kapsamında Konya Valisi Yakup Canbolat'ı makamında ziyaret etti. Tüfenkci ardından AK Parti Konya İl Teşkilatından partililerle bir araya geldi. Bakan Tüfenkci’nin programı kapsamında Dünden Bugüne Geleneksel Türk El Sanatları Şöleni Kule Site AVM’de açıldı. Açılışını Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin yaptığı şölende, Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen sanatçıların habbablık, üfleme cam sanatı, çini, tahta kaşık yapımı, Keşan dokuma, Türk gölge oyunu, dövme bıçak, kılıç yapımı, bakır işleme, mütteka gibi geleneksel el sanatları sergileniyor. Tüfenkci daha sonra Konya Ticaret Odası’nda düzenlenen Konya Ekonomi Ödülleri törenine katıldı. Konya Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen Konya Ekonomi Ödülleri programına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Konya Valisi Canbolat ile birlikte çok sayıda iş adamı ve davetli katıldı.

“KONYA TÜRKİYE EKONOMİSİNİ SIRTLAMAYA DEVAM EDİYOR”

Konya Ticaret Odasında düzenlenen Konya Ekonomi Ödülleri töreninde açılış konuşmasını yapan Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, “Türkiye’nin 14 yıllık ekonomi kazanımları ile Anadolu şehirleri ülke ekonomisi içinde dengeli büyüme için katkısını artırmaya başlamıştır. İşte bu şehirlerin başında Konya geliyor. Konya bugün 178 ülkeye ihracat yapan bir şehirdir. İhracatımızı 14 yılda yüzde bin 500 artırdık. Bu dönemde ihracatta Türkiye ortalaması 5 kat artarken Konya 15 kat arttırarak, dünya çapında bir başarı öyküsü yazmıştır. Her türlü olumsuzluğa rağmen 2017 yılının Ocak ayında ihracatını yüzde 20 oranında artıran Konya, Türkiye ekonomisini sırtlamaya devam edeceğini de göstermiştir. İşsizlik sorununu çözen Konya, Türkiye’nin en düşük işsizliğe sahip olan şehridir. Son beş yılda Türkiye’de çalışan sayısı yüzde 24 oranında artarken, Konya’da yüzde 34 oranında artmıştır. Konya lojistik merkezi projesinin tamamlanması, yük ve insan taşımacılığında yapılacak yeni yatırımlar, dış havzalardan Konya ovasına akacak sular şehrimizin ülke ekonomisine katkısını daha çok arttıracaktır” dedi.

“HÜKÜMETE İLETİLEN BİRÇOK ÖNERİ HAYATA GEÇTİ”

Konya Ticaret Odasında düzenlenen Konya Ekonomi Ödülleri töreninde, 20 yıl önce sadece tarım şehri olarak bilinen Konya'nın çehresinin değiştiğini, her alanda kendisini geliştirdiğini ifade eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Hükümete iletilen birçok önerinin tek tek hayata geçti. Vergi ve prim borçlarında sıkıntı, ekonomide durağanlık var. 'Yapılandırma' dedik, çıktı. 'Bu sene büyüme senesi. SGK primlerinde hiç olmazsa bize bir imkan verin, üç ayımızı senenin sonuna erteleyin' dedik. Üç aylık faizsiz kredi verdiler. Yapmasalar götürüp çatır çatır yatıracaktık. Üç aylık paramızı bir yıl kullanma şansı verdiler." dedi. Geçen hafta iç piyasayı canlandıracak beyaz eşya, mobilya, konut sektöründe vergi indirimleri geldi. Vergisini düzenli ödeyenin sağlanan indirimden faydalanacak.”

İKİ BÜYÜK DEV KAMPANYA

İki gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve 11 bakanın, 6 saat kendilerini dinlediğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Dünyayı gezen biri olarak söylüyorum, bunun kıymetini bilmemiz lazım. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir şey göremezsiniz. Orada müjde verdiler. İstihdam üzerindeki vergileri anlattık. 'İlave bir kişi al; vergi, sigorta, pirim ne varsa hepsi benden dediler'. Yıllardır bizim istediğimiz şeyi yaptılar. İkinci kampanya; 'İş başı eğitim kapsamında adamı al ilk üç ay maaş devletten'. Cebinizden bir şey çıkmayacak. Vergi, sigorta, prim aklına ne gelirse devletten. Ondan sonra da 9 ay boyunca vergisi sigortası devlet ödüyor. Bu kişiyi iş başı eğitim kapsamında çalıştırmaya devam edersen de 4,5 yıl boyunca yüzde 20, üzerindeki vergi yükü azalıyor” diye konuştu.

EKONOMİMİZE DE SALDIRIYORLAR”

Ülkenin içindeki terör örgütlerinin hepsinin birden saldırdığını belirten Hisarcıklıoğlu, "Ekonomimize de saldırıyorlar. Emin olun başaramazlar, kesinlikle de başaramayacaklar. Bu millete en yok gününde, en olmadığı günde kimse diz çöktüremedi. Bu millet kendi istikbalinin en önemli varlığı olduğunu bilir. Bu millet kendi istikbalinin en önemli varlığı olduğunu bilir. Petrolü ve doğalgazı yokken bizim Allah'a çok şükür, vatan aşkımız ve girişimcilik ruhumuz var. Bizde bu iki şey var oldukça kimse diz çöktüremez. Devletten tek isteğimiz var, önümüzü açsınlar, istediğimiz reformları yasınlar. Rakiplerimiz hangi şartlarda rekabet ediyorsa, hangi şartlarda üretiyor, alıyor, satıyor, adam istihdam ediyorsa, biz de onu istiyoruz. Eğer bunları versinler, bunlar yapıldığı zaman Türkiye'nin bugün dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi içerisinde olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

“2017 YILI DAHA ÇOK UMUTLU GELECEKTİR”

Konya Ticaret Odasında düzenlenen Konya Ekonomi Ödülleri töreninde konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de, Konya’nın Anadolu’ya öncülük eden bir şehir olduğunu ve Konya’nın Anadolu’nun sesi olduğunu ifade ederek, “Konya, Anadolu’nun sesi ve öncüsüdür. Dünya refah pastasından ne kadar pay alabilirsek o kadar insanımızın refah düzeyini yükseltmiş oluruz. Yaşanan ekonomik krizleri Türkiye ile sınırlı ele almamak lazım. Dünya ticaretine baktığımızda bir daralma olduğunu görürüz. 2016’da dünya ticareti yüzde 3.1 küçüldü. Bizim küçülme oranımız yüzde 1.9 oldu. Bu başarıda iş adamlarımızın ve odalarımızın katkısı çok büyük. 2017 yılının çok daha umutlu geçeceğine ben inanıyorum. 2016’da aldığımız tedbir ve teşvikler 2017’de hayata geçiyor ve geçmeye devam edecek. Sizlere verdiğimiz istihdam destekleriyle üretimi artırmayı amaçlıyoruz. Kapasiteyi ve üretimi arttırmak yetmez. Ürettiğini satmakta önemli. Satamadığın mal senin değildir. Onun için biz çok teşvik verdik ve tedbir aldık” dedi. Konuşmaların ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenci ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sahiplerine ödüllerini takdim etti. Kader Eşiyok
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.