Konya
°C
Yeni Meram
02.02.2024 17:18

AK Parti'nin Konya'da ilçe belediye başkan adayları belli oldu

Konya'da Cumhur İttifakı'nın belediye başkan adayları belli oldu. 31 ilçenin belediye başkan adayları Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle kamuoyuna duyuruldu.

A+
A-
02.02.2024 17:18
02.02.2024 19:04
0
8167
ABONE OL

Mevcut başkan Uğur İbrahim Altay'ın yeniden Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklandığı Konya'da, ilçe belediye başkan adayları da netleşti. 

Konya'da 31 ilçenin aday tanıtımı Selçuklu Kongre Merkezi'nde AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş'ın katılımayla yapılıyor. 

Aday tanıtım toplantısında konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, " Bu şehir önemli bir şehir, bu şehre hizmet edenlerin geçmişinden bugüne büyük emekleri ecdadın bize mirası olan bu toprakları gelecek nesillere çok daha emin adımlarla bırakmak için liderlerimizin ortak paydasında devleti geleceğe güçlü bir şekilde taşımak için hep birlikte çalışıyoruz. 6 Şubat’ta gerçekleşen büyük felakette o bölgelere Konya en iyi şekilde elini uzatmış, 7’den 77’ye en sade vatandaşından, STK’larımıza kadar o bölge insanına bir damla su olmak, birinin elinden tutabilmek için bu şehrin insanları o bölgede de var oldu. Bu kutlu yüyüş günü birlik yürüyüş değil, bizi geleceğe taşıyacak, devraldığımız görevleri gelecek nesillere taşıyacak hep birlikte omuz omuza 31 ilçenin tamamında olduğu gibi büyük rekorların heyecanını yaşıyoruz." ifadelerini kullandı. 

MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

"Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’ın önderliğinde Konya’mızın 31 ilçesinde kazanacağımız bugün salon göstermiştir. Biz hiçbir kimseye fırsat vermeden, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin dediği gibi, “Önce Ülke ve Milletim, sonra Partim ve ben” , İslam ve Türk dünyasının 2 büyük umudu vardır. Birisi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan birisi ise Sayın Devlet Bahçeli’dir. Birileri gibi biz hiçbir zaman laf ebeliği yapmıyoruz. 31 ilçemizin yönetimleriyle beraber kapı kapı sokak sokak dolaşarak Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a oy istemiştik. Allaha şükürler olsun ki Genel Seçimlerde başarıya ulaştık. Adayımız belli kararımız netti. Bizler masalarda pazarlık yapmadık. Biz Yüce Türk milletinin önünde pazarlık yaptık ve başarılı olduk. Hiçbir kimseye darılmadan ve kırılmadan 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Sayın Belediye Başkanlarına buradan başarılar diliyorum."

Başkan Altay: Önümüzdeki  5 yılda da bu davanın bir neferi olarak çalışacağız ve gayret edeceğiz

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, aday tanıtım toplantısında şöyle konuştu, " Bu salonu dolduran Konya’nın 42 bin km2’lik alanında 31 ilçesinde gelen dava arkadaşlarımız coşkusu, 31 Mart seçimlerinde kazanacağımız zaferin göstergesidir. Hepiniz hoşgeldiniz sefa getirdiniz. Konya;  Hz.Mevlana’nın şehri, Selçuklu’nun Dar’ül Mülk’ü, Konya’ya hizmet herkese nasip olmaz. 5 yıldır şehrimize hizmet ediyoruz. Belediye başkanlarımızla, teşkilatlarımızla gece demeden gündüz demeden gayret ettik çaba sarf ettik. Bu dönemde birlikte çalıştığımız Belediye Başkanlarımız bir takım ruhuyla Konya’nın her mahallesine her ilçesine önemli hizmetlerde bulundular. Hepinize çok teşekkür ediyorum Allah sizden razı olsun. Bazı arkadaşlarımızla devam ediyoruz, bazı arkadaşlarımız görevlerini bırakmış olacak. Konya 5 yılda çok önemli hizmetler aldı. Kentsel dönüşümde Dar’ül Mülk projesi altında projeler yürütüyoruz. Eski Sanayi, Karatay Sanayi’nin taşınması, Ağır bakım ve Cephanelik gibi alanların oluşturulması için çabalar sarf ediyoruz. Merkez dışında da 28 ilçemizde çok önemli işler yaptık. Önce alt yapısı tamamlanmış şehirler dedik, su ve kanalizasyon başta olmak üzere altyapı sorununu giderdik. Şehir Konakları, Bilgehaneler oluşturduk. Tarım ve Hayvancılıkla uğrana vatandaşlarımıza da desteklerimizi sürdürüyoruz. Güçlü bir adım için hazırız, kararlıyız diyoruz. Bizim 31 İlçede tek bir hedefimiz var Cumhur İttifakı olarak her ilçede ipi göğüslemek ve 1 Nisan sabahı arkadaşlarımızı görevlerinin başına oturtmaktır. Biz Cumhurbaşkanımızdan şunu öğrendik; “İnsanlar gelip geçicidir ama davamız kalıcıdır”. Bizim için en büyük mutluluk bu davanın bir neferi olabilmektir. İnşallah önümüzdeki  5 yılda da bu davanın bir neferi olarak çalışacağız ve gayret edeceğiz.” 

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.