Konya
°C
Yeni Meram
20.02.2024 17:00

2024 Türkiye yerel seçimlerinde Konya'daki adaylar kimler? Merkez ve ilçelerdeki adaylarla ilgili tüm detaylar bu haberde

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde siyasi partilerde aday belirleme çalışmaları tamamlandı. Siyasi partiler de aday listelerini bugün saat 17.00 itibariyle il seçim kurullarına teslim etti. Böylece AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi ve diğer partilerin belediye başkan adayları belli oldu. İşte partilerin Konya'da belediye başkanlığı için yarışacak adaylarının ilçe ilçe tam listesi...

A+
A-
20.02.2024 17:00
22.02.2024 11:46
3
20493
ABONE OL

Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin seçim takvimi işliyor.

Takvime göre, seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar belirlendi, seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına 29 Şubat'ta başlanacak. 24 Mart'ta seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı tamamlanacak.

Siyasi parti ilçe başkanlıkları, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini ilçe seçim kurullarına, büyükşehirlerde siyasi parti il başkanlıkları, büyükşehir belediye başkan aday listeleri bugün saat 17.00 itibariyle il seçim kurullarına iletildi.

KESİN ADAY LİSTELERİ 3 MART'TA AÇIKLANACAK


Siyasi partiler, aday listesindeki eksiklikleri 22 Şubat'a kadar tamamlayabilecek. Bağımsız adaylar dahil geçici aday listeleri 23 Şubat'ta ilan edilecek, aynı gün listelere itiraz süresi başlayacak. Kesin aday listeleri 3 Mart'ta açıklanacak.

Aday listelerinin teslim edilmesiyle birlikte Konya merkez ve ilçelerde yarışacak adayların kimler olduğu, oy kullanacak vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 

KONYA'DA BÜYÜKŞEHİR İÇİN 2'Sİ BAĞIMSIZ 25 ADAY YARIŞACAK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 25 adayın yarışacağı yerel seçimde AK Parti, mevcut belediye başkanı Uğur İbrahim Altay'ı yeniden aday gösterdi. Konya'da büyükşehir için aday çıkarmayan Cumhur İttifakı ortağı MHP de, AK Parti'nin adayını destekleyecek. Konya büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı için 23 parti aday çıkarırken 2 isim de bağımsz adaylığını açıkladı.

CHP'nin İsmail Sonkaya, İYİ Parti'nin Abdullah Yıldırım, Saadet Partisi'nin Abdulkadir Karaduman,  Yeniden Refah Partisi'nin Mehmet Köseoğlu, HÜDAPAR'ın Çetin Acu, Bağımsız Türkiye Partisi'nin Hasan Öztürk, Vatan Partisi'nin Mehmet Ali Öztürk, Demokrat Parti'nin, Mustafa Nazmi Baş, Türkiye Komünist Partisi'nin Damlanur Çarmızol, Demokratik Sol Parti'nin Aliye Cansu, Adalet Birlik Partisi'nin Halis Çeçen, DEVA  Partisi'nin Seyit Karaca,  Zafer Partisi'nin Ayhan Milci, TİP'in Bilal Ortakalaycı, Türkiye Komünist Hareketi'nin Muhammed Ali Coplan, Halkın Kurtuluş Partisi'nin Nurgül Kuşcu, HAK-PAR'ın Partisi Osman Sarıtaş, Anavatan Partisi'nin Erkan Eskiler, Milli Yol Partisi'nin Adnan Başköse, Adalet Partisi'nin Hasan İgeöz, ile yarışacağı seçimde Millet Partisi'nin adayı ise Mehmet Çankaya oldu. DEM Parti de Konya'da Bülent Kılıç'ı aday gösterdi.

Konya'da Yakup Yaşar ve  Selahattin Cizrelioğlu ise büyükşehir belediye başkanlığı için bağımsız yarışacak.

PARTİ DEĞİŞTİREN, ADAYLIKTAN ÇEKİLENLER...

Konya'da partiler belediye başkanlığı için sadece 7 kadın aday çıkarırken  Demokrat Parti'nin sadece birer ilçede aday çıkarmasıyla dikkat çekti. TİP, BTP ve Millet Partisi ise yalnızca Konya büyükşehir belediye başkanlığı için aday çıkardı.

Halkapınar'da ise İYİ Parti'nin belediye başkan adayı MHP adayı lehine adaylıktan çekildi. 

Daha önce Akparti’den Bozkır Belediye Başkan adayı olan Nazif Karabulut, daha sonra BBP’den adaylık başvurusunda bulundu. AK Parti Bozkır teşkilatı da istifa ederek, Karabulut'un yanında yer almıştı.

Öte yandan Ilgın'da AK Parti'den seçilen eski belediye başkanlarından Halil İbrahim Oral Saadet Partisi'nden, Seydişehir'de ise MHP'li eski belediye başkanı Abdulkadir Çat Demokrat Parti'den aday olarak parti değişikliğine giden isimler oldu. Çat, geçtiğimiz seçimde de bağımsız aday olarak yarışmıştı. 

AHIRLI İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Konya'nın Ahırlı ilçesinde AK Parti'den mevcut belediye başkanı İsa Akgül, Yeniden Refah Partisi'den Yavuz Selim Demirel, HÜDAPAR'dan Mehmet Rıza Özcan ve DEVA Partisi'nden Hüseyin Geçer olmak üzere 4 aday çıktı.

AKÖREN İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

AK Parti'nin MHP'nin adayını destekleyeceği Akören'de, Milliyetçi Hareket Partisi mevcut belediye başkanı İsmail Arslan'ı yeniden aday gösterdi. Toplam 5 adayın olduğu Akören'de Yeniden Refah Partisi Ramazan Soycak, HÜDAPAR ise Mustafa Özelçi'yle belediye başkanlığı için yarışacak. Büyük Birlik Partisi Ekrem Tulukcu'yu aday gösterirken Gelecek Partisi ise Akören'de  iş insanı Muhammed Ercengiz'i aday çıkardı.

AKŞEHİR İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

5 adayın yarışacağı Akşehir ilçesinde mevcut başkan Salih Akkaya'yı aday göstermeyen AK Parti Yusuf Kahraman'la, CHP Nuri Köksal'la, İYİ Parti İsmail Afşar ile, Gelecek Partisi Fatih Köle ile, HÜDAPAR ise Metin Özaras ile seçmenin karşısına çıkacak.

ALTINEKİN İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Konya'nın Altınekin ilçesinde 6 parti belediye başkan adayı çıkardı. Mevcut başkan Muharrem Dere'nin yerine Agâh Yılmaz'la seçime girecek olan AK Parti, DEVA Partisi'nden Serdar Deveci, Saadet Partisi'nden Ahmet Develi ve HÜDAPAR'dan Davut Ödemiş ile yarışacak. Yeniden Refah Partisi'nin Altınekin Belediye Başkan Adayı Fatih Orhan olurken Gelecek Partisi İl Başkan Yardımcısı İrfan Noras'ı aday gösterdi.

BEYŞEHİR İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Konya'nın Beyşehir ilçesinde 6 parti, belediye başkanlığı için aday gösterdi. Bağımsız olarak seçilen mevcut başkan Adil Bayındır 31 Mart seçimlerine AK Parti logosu ile girecek. Bayındır'ın karşısında Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı Rıdvan Şenyurt, Saadet Partisi'nin adayı Muhammed Ali Can, Yeniden Refah'ın adayı Hüseyin Muşmal ile HÜDAPAR'ın adayı Mehmet Nuri Yılmaz yer alacak. Öte yandan İYİ Parti Beyşehir Belediye Başkanlığı için İzzet Taşçı ile yarışacak.

BOZKIR İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Seçimde Bozkır ilçesinde AK Parti, BBP, Saadet ve HÜDAPAR'ın adayları yarışacak. 31 Mart seçimlerinde AK Parti Bozkır'da mevcut başkan Sadettin Saygı ile seçmenin karışısına çıkacak. İlçede Saadet Partisi'nin adayı Ali Tokat olurken HÜDAPAR Ahmet Tunç'la yarışacak. Konya Kırmızı Et Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut da Büyük Birlik Partisi’nden Bozkır Belediye başkan adayı oldu.

CİHANBEYLİ İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde AK Parti Mehmet Kale, Cumhuriyet Halk Partisi Fırat Kızılkaya, DEVA Partisi Mualla Sarı, HÜDAPAR Adnan Özaras, DEM Parti ise Eylül Yaylacı -Hasan Ateş'i aday gösterdi.

ÇELTİK İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Çeltik'te AK Parti ilçe HÜDAPAR arasında geçecek yarışta, AK Parti mevcut belediye başkanı Ali Meşe ile HÜDAPAR ise Ahmet Çolak ile seçmenin karşısına çıkacak.

ÇUMRA İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

AK Parti'nin MHP'nin adayını destekleme kararı aldığı Çumra'da Cumhur İttifakı'nın adayı Fatih Demirci, Saadet Partisi'nin adayı Servet Şahin, YRP'nin adayı Alaaddin Özçelik, Büyük Birlik Partisi'nin adayı Fatih Öksüz, HÜDAPAR'ın adayı ise Rıfat Yılmaz oldu.

DERBENT İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Derbent ilçesinde 31 Mart seçimi 5 aday arasında geçecek. AK Parti'den mevcut başkan Hüseyin Ayten, CHP'den Hüseyin Karaçam YRP'den Yılmaz Taşlıbel ve HÜDAPAR'dan Hasan Korhan Derbent'te belediye başkanlığı için aday olan isimler. AK Parti'den aday adayı olan anca kaday gösterilmeyen eski belediye başkanı Hamdi Acar da seçimde bağımsız olarak yarışacak.

DEREBUCAK İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Derebucak ilçesinde ise seçmenler AK Parti'den Ahmet Kısa ile HÜDAPAR'dan Salih Ödemiş arasında seçim yapmak için sandığa gidecek. 

DOĞANHİSAR İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Doğanhisar ilçesinde vatandaşlar, Cumhuriyet Halk Partisi'nden Engin Kütükcü, Milliyetçi Hareket Partisi'nden Savaş Özdemir, Saadet Partisi Celal Demir, YRP'den Ali Öztoklu, HÜDAPAR'dan Ahmet Kaya, DEVA Partisi'nden Hasan Aksoy ve Gelecek Partisi'nden Serdar Selçuk olmak üzere 6 aday arasında seçim yapacaklar.

EMİRGAZİ İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Emirgazi'de Milliyetçi Hareket Partisi adayı Nurişen Koçak, YRP adayı Mesut Mertcan, HÜDAPAR adayı Mustafa Demirel ve Gelecek Partisi adayı Sezer Yaşa belediye başkanlığı için yarışacak. 

EREĞLİ İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Ereğli ilçesinde belediye başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi Umut Akpınar, Milliyetçi Hareket Partisi Hüseyin Oprukçu, İYİ Parti Ufuk Demirbaş, Saadet Partisi Asım Durmuş, Yeniden Refah Partisi Özkan Özgüven, HÜDA PAR ise Yakup Akbay'ı aday gösterdi. Seçimde Ereğli'de Memleket Partisi Mahmut Elihayrat, Zafer Partisi ise Ömer Özdemir'le başkanlık yarışına dahil olacak. 

GÜNEYSINIR İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Güneysınır ilçesinde Adalet ve Kalkınma Partisi mevcut başkan Ahmet Demir'i, BBP Abdullah Kaya'yı, YRP Ali Yılmaz'ı, HÜDAPAR ise Hanzel Zerey'i aday gösterdi. 

HADİM İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Hadim ilçesinde AK Parti, mevcut başkan Ahmet Hadimioğlu'nu aday göstermeyerek seçime Mehmet Çetiner ile girme kararı aldı. Mehmet Çetiner'in karşısında Cumhuriyet Halk Partisi'nden Mürsel Ayrancı ile HÜDAPAR'dan Bayram Candan ve Gelecek Partisi'nden Mehmet Özdemir yarışacak.

HALKAPINAR İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Halkapınar'da Cumhur İttifakı adına Milliyetçi Hareket Partisi adayı Mehmet Bakkal, Yeniden Refah Partisi adına Ramazan Koçak, BBP adayı Mehmet Vardar, Saadet Partisi adayı Emin Demir ve HÜDAPAR adayı Adem Artağan oldu. 

İYİ Parti adayı Ayhan Dinçer, adaylıktan çekildiğini açıklayarak Cumhur İttifakı adayı Mehmet Bakkal'a destek vereceğini açıklamıştı.

HÜYÜK İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Hüyük ilçesinde başkanlık yarışı, mevcut başkan Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Mehmet Çiğdem ile HÜDAPAR adayı Ramazan Cihan arasında geçecek.

ILGIN İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Adalet ve Kalkınma Partisi 'nin mevcut başkan Yalçın Ertaş yerine Ömer Apil'i aday açıkladığı Ilgın'da 5 parti daha aday gösterdi. İlçede belediye başkanlığı için Saadet Partisi eski belediye başkanlarından Halil İbrahim Oral'ı, BBP İlyas Kılınç'ı, YRP Mehmet İlbay'ı, HÜDAPAR Emrullah Özcan'ı, DEVA Partisi ise Seyit Ali Nadaroğlu'nu aday gösterdi. 

KADINHANI İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

AK Parti Kadınhanı'nda mevcut belediye başkanı Mehmet Badem'in yerine İrfan Karaca ile seçime girme kararı alırken Saadet Partisi Refik Cancan, YRP'den Salih Sunay, HÜDAPAR Erşan Erman, Gelecek Partisi ise Yahya Akbaş ile yarışacak. 

KARAPINAR İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Karapınar ilçesinde AK Parti Mehmet Yaka'nın yerine İbrahim Önal'ı aday gösterirken HÜDAPAR Ömer Yaycı ve Memleket Partisi İbrahim Şimşeker, YRP Muhammet Toy, Gelecek Partisi de Mehmet Öğüt ile yarışa dahil olacak. Karapınar'da kadın aday çıkarma kararı alan CHP ise Gönül Karabacak'ı aday gösterdi. 

KARATAY İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

 9 adayın yarışacağı Karatay'da AK Parti mecvut belediye başkanı Hasan Kılca ile devam etme kararı aldı. Buna karşın CHP Mustafa Üstündağ'ı, İYİ Parti Süleyman Özdemir'i, Saadet Partisi Muhammed Cihad Güzel'i, Yeniden Refah Partisi İsa Gökhan Duysak'ı, HÜDAPAR Abdurrahman Dal'ı, Memleket Partisi Adem Demir'i, Büyük Birlik Partisi İbrahim Menekşe'yi ve Zafer Partisi de Muhsin Civcik'i aday gösterdi.

KULU İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Kulu'da  Murat Ünver'le devam etmek istemeyen AK Parti'nin belediye başkan adayı Abdürrahim Sertdemir olurken Saadet Partisi Semih Saraç, HÜDAPAR  Erhan Sevmiş, DEM Parti ise Ayşe Özdemir-Bekir Karakurt'u aday olarak açıkladı.

MERAM İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

 AK Parti'nin mevcut belediye başkanı Mustafa Kavuş ile "devam" dediği ilçede CHP ise kadın bir aday çıkarma kararı aldı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Meram belediye başkan adayı Bahar Altay Çaçık oldu. Saadet Partisi Meram'da Musa Bizim'i, Yeniden Refah Partisi Mustafa Özerdem'i, HÜDAPAR Fırat Yüzkan'ı, Memleket Partisi Hamdi Ak'ı aday gösterirken Zafer Partisi de Binnur Bulgan'ı aday gösterdi. Büyük Birlik Partisi ise Meram'da Kevser Topal'la yarışa dahil oldu. 

SARAYÖNÜ İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Sarayönü'nde AK Parti'nin adayı mevcut belediye başkanı Nafiz Solak'ın karşısında Saadet Partisi'nden Salih Ülker, YRP'den Necati Koç, HÜDAPAR'dan Salih Cihan, DEVA Partisi'nden Mahpeyker Feryal Karça yarışacak.

SELÇUKLU İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Toplam 9 partinin adayının yarışacağı Selçuklu'da da AK Parti mevcut belediye başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile devam kararı aldı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ahmet Ziya Güneş'i, İYİ Parti'nin Mehmet Uğur'u, Saadet Partisi'nin Mustafa İsen'i, Yeniden Refah Partisi'nin Ali Kemal Kara'yı, HÜDAPAR'ın Hasan Yılmaz'ı aday gösterdiği seçimde Memleket Partisi adına Mehmet Koçer aday oldu.  Büyük Birlik Partisi Hakan Er, Zafer Partisi ise Selçuklu belediye başkan adaylığı için Ahmet Dikici adında karar kıldı. 
 

SEYDİŞEHİR İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

AK Parti'nin Mehmet Tutal yerine Abdulmuttalip Demirel'i aday gösterdiği Seydişehir'de 6 parti daha aday çıkardı. Demirel'in karşısında CHP'den Hasan Ustaoğlu, İYİ Parti'den Yılmaz Dönderici, Saadet Partisi'nden Harun Erkan, YRP Mevlüt Çenesiz, Demokrat Parti'den 2009-2014 yılları arasında MHP'den Seydişehir Belediye Başkanlığı görevini yürütmüş olan Abdülkadir Çat,  HÜDAPAR'dan Suat Arslan yarışacak.

TAŞKENT İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Mevcut başkan Osman Arı'yı aday göstermeyen AK Parti 31 Mart seçimlerine Taşkent'te Mehmet Acar'la girecek. Yeniden Refah Partisi Fatih Karabay'ı,  HÜDAPAR  Özcan Sayan'ı, Gelecek Partisi Emin Tezcan'ı aday gösterirken Büyük Birlik Partisi'nin Konya'da aday çıkardığı tek ilçe de Taşkent oldu. BBP'nin Taşkent belediye başkan adayı Hasan Hüseyin Göktaş olarak ilan edildi. 

TUZLUKÇU İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

CHP'nin Konya'da sahip olduğu tek ilçe belediyesi olan Tuzlukçu'da ana muhalefet partisi, mevcut belediye başkanı Nurettin Akbuğa'yı yeniden aday gösterdi. Akbuğa'nın karşısında AK Parti'nin adayı Nevzat Kolaş olurken YRP Ümit Demir, HÜDAPAR da Bilal Şimşek'le başkanlık yarışına ortak oldu. 

YALIHÜYÜK İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Konya'nın Yalıhüyük ilçesinde AK Parti'den mevcut belediye başkanı Hasan Koçer yeniden aday olurken Yeniden Refah Partisi'nden Mehmet Ali Yılmaz ve HÜDAPAR'dan Bilal Tunç, Koçer'e rakip olacak. 

YUNAK İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

5 adayın yarışacağı Yunak'ta AK Parti mevcut başkan Abdullah Emre Demirhan'ın yerine Subhan Günaltay'la seçmenin karşısına çıkma kararı alırken CHP Şevket Turoğlu, YRP Ali Sever, BBP Abdullah Emre Demirhan, HÜDAPAR ise Muhammed Özelçi ile yarışacak. M. HABİB MUTLU

HABER YORUMLARI
  1. AHMET ÇALIŞKAN
    2024-02-21 09:50:39
    Yeniden refah partisinin adayları neden yazılmıyor acaba