Admin

Ayağımızın Altındaki Fırsatları Görmek!

Admin

Yüce TANRI yeryüzünün halifesi kıldığı insan faktörünün ayakları altına sınırsız imkanlar getirip, haydi kulum akıl et yap yakıştır, kazan mutlu ve müreffeh yaşa der. Bu lütfü ile insan faktörünün tüm bireylerine eşit imkanlar verirken de adaletini tecelli ettirir.

Selçuk Üniversitemiz gelişmelerini kademe, kademe ilerleterek bu günkü konuma geldi ki, takdire şayan gelişmelerin mimarlarına Konya Bölge Halkı olarak şükranlarımızı sunarız.

Kamuya hizmet verilirken yatırım amaçlı olanlarının belli bir zaman diliminde kendini amorti etmesinin, hesaplarında vadenin, minimum olması esası, esastır. Üniversitemizin yatırım amaçlı ünitelerinin mimarı Rektörlerimiz adlarını Altın harflerle yazdırırken, ben yaptım oldu değil,işte eserim derken vazifeyi asliyeden değil, vazifeyi aladan hizmetleri gözle görülüp elle tutulması gerekmektedir.

Yeni Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN inanıyoruz ki vazifeyi aladan hizmetler verecektir umudumuz vardır. Rektör ŞAHİN BİR HEKİM OLMA ÖZELLİĞİNİ taçlandırmış bir bilim adamı olurken çağımızın hastalığı OBEZ’e savaş açarken gereksiz hamallığın altında ezilen binleri sağlığına kavuşturmada bir mega süper başarıya damgasını vurmuştur. İşte burada AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ vecibesi fiilen tahakkuk etmiştir.

Hayatımızın idamesinde SUYUN VARLIĞI maddenin vücut bulmasının tek amilidir. Üniversitenin yer seçiminde İstanbul yolu BUZLUK BAŞI Bölgesinin seçilmesi bir talihsizlik olurken bu talihsizliğin başında bölgede su kaynaklarının olmaması acı bir gerçekti. Düzlüklere açılan kuyulardan çıkan suyun ağır alkalili olması kullanımdaki olumsuzlukları sergilerken SÖZ KONUSU SUYUN DA KENDİ CAZİBESİ İLE DEĞİL TERFİ SİSTEMİ İLE ELDE EDİLMESİ de belleklere kötü duygular yer ediyordu.

Bölgenin çocuğu can dostum Yük.Mühendis Mehmet ALTUN, doğup büyüdüğü bu kırsala hayat verme mücadelesini sürdürürken eldeki imkanların onun soyadının anlamındaki ALTUN değerlerden olduğunu bilerek çırpınan bir müstesna değerdir.

Üniversitemizin değerli ve mümtaz Rektörlerinden Prof. Dr. Abdurahman Kutlu’yu ziyaretimde üniversitemizin su sorunu gündemimize geldi. Düşüncelerimi bir kıvılcım aydınlattı, iz bırakıp hizmet verdiğim üniversite yakınındaki YÜKSELEN BELEDİYESİ su kaynakları kendi cazibesi ile bizim üniversitemiz kampüsüne getirilip bölgeye hayat verecek konumda oluyordu. Sayın Rektörün de belleğine pırıl, pırıl aydınlandı ve üniversitemizde hayat bu şekilde vücut buldu.

Şimdi sıra üniversitemizin daha süper imkanlara kavuşmasına geldi. Yükselen Belediyesi kapatılıp, mahalle konumuna geldi. Bu kasabanın okulu belediye binası, Tarım Teknisyenliği Binası, PTT binası ve hepsinden ötede 400 kişilik bir Kuran kursu binası natamam terk edilmiş. İşte ayağımızın altındaki imkanlar Selçuklu Belediyesi Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay, ben bunların hepsini yıkacağım der. Lütfen Sayın Başkanım yıkmayınız. Yıkmak kolay bir kepçeyle bir sağdan, bir soldan vurdun mu yıkılır. O eserleri tuğla, tuğla yapmak çok daha zor.

Bizim Üniversitemiz Ziraat Fakültesinin, Veteriner Fakültesinin, Turizm Fakültesinin her birinin uygulamalı-ameli ders ünitelerine ihtiyacı vardır.

Yükselen Belediyesi ile Üniversitemiz fakültelerinin ortak kararı ayağımızın altındaki altın değerler olarak elimizdedir. Üniversitemiz nazari eğitim yerine ameli eğitim yapıp daha kaliteli meslek camiası yetiştirip bu ülkeye daha hayırlı olmalıdır.

Ziraat Fakültesinin Yükselen kırsalında yetişen ve yılda iki kez çiçek açan ‘Kaya Gülü Çit ve Çalısı  ile Yaban Bademi üzerinde incelemeler yapıp bu bitkinin kurak alanların yeşertilmesinde mucizevi bir çalışma yapacakları geliyor belleklere.

Veterinerlik Fakültesinin Bölgedeki Koyun sürülerinin arttırılması ve piyasada aranan koyun sütünün üretiminin teşviki, bir süt ürünleri işleme ünitesinin Veteriner Fakültesi bünyesine kazandırılması ameli derslerle eğitimin bir altın fırsatı olmaktadır.

Turizm Fakültesinin Yükselen bölgesindeki Kestel Ormanı ve Göleti’ne nazır bir turistik tesis yapıp turizm elemanlarının nazari değil ameli usul ve esas ile eğitim yapmasına imkan verileceği gerçeği ortadadır.

Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay’ın ‘Oralar bize yüktür’ felsefesi ile bu altın değerlerden uzak kalmayıp, üniversitemize tüm imkanları ile destek vermesi altın fırsatları altın değerlendirmeye katkı yapacaktır.

Üniversite kampüsü dar alanlarına kapanarak eğitim verme yerine haydi kırsalın yegane sorumluları size tatbiki eğitimler nasip etsin YÜCE TANRI da bizim mümtaz sorumluların defteri amaline hayırlar nakşedilsin AMİN…

Yazarın Diğer Yazıları