Konya
°C
Yeni Meram

KURUM'A VEFA

KURUM'A VEFA-Mehmet HANÇERLİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
12.06.2023 01:35
11.06.2023 15:55
0
1483
ABONE OL

Değişim, yönetişim, idari yapılanma, teşkilatların dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Gün geçmiyor ki partilerin teşkilatlarında veya devletin yönetim birimlerinde bir değişim, istifa ya da görevden alma ve atama olmasın, olmalı da. Bu bir bayrak değişimi, görevini tamamlayanlar kenara alınıp taze taze kanlar hizmet birimlerine oturup hizmet ederek bayrağı bir başka arkadaşına verene kadar hizmete devam.
Duayen lider Sayın Cumhurbaşkanı, hiç kimseyi incitmeden çok önemli bir karar verdi. Bütün bakanlar milletvekilliği için başvuruda bulunacaklar. Teke tek almalarla ya da istifalarla doğabilecek sıkıntıları da toptan çözmüş oldu.
Bu karara uymayan iki değerli bakanımız Sağlık ve Turizm Bakanlarımız, görev almayı da düşünmediklerinden milletvekili adayı başvurusu dahi yapmadılar. Hatta bakanlıktan toplandıkları görüldü. Ancak farklı gerekçe ve istemlerle iki bakanın görevlerine devamı gerekti. En azından turizm sezonu bitene kadar veya AK Parti'de olağan büyük genel kurul yapılana kadar görevlerine devam edecekler.
Devlete hizmet edenlerden Allah razı olsun. Hem rızk temini hem de dua inşallah. Konyalı bakanlarımızdan Sayın Fahrettin Koca'nın pandemi dönemindeki performansını ve Konya'daki sağlık yatırımlarındaki gayretini yakinen biliyoruz. Görevine de devam ediyor, hizmetleri aratarak devam edecek.
Bir diğer hemşehrimiz saygıdeğer bakanımız Murat Kurum kardeşimiz vardı. Ülkenin yaşadığı bütün felaketlerde yaraları saran bir el oldu. Eski ve tehlikeli binaların tamiri ve sağlamlaştırılması denince akla Reis'in sağ kolu Sayın Bakan'ımız geldi. Biz onu güler yüzüyle tanıdık, biz onu çamurda yürürken çizmeleriyle tanıdık. Biz onu Konya Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinin hamisi olarak tanıdık. Konya ve Türkiye belediyelerine kol kanat gerdi.
Daha küçük ölçekli belediyelerimize çöp konteyneri ve çöp kamyonu ya da arazöz verirken gördük. Daha büyük ölçekli Konya merkez ilçe belediyelerinde uyguladığı projelerle gördük. Şükran Mahallesi'nin rehabilitasyonunda o vardı. Karatay Obruk Hanı'nın turizme kazandırılmasında Sayın Kurum vardı. Merkez belediyelerimiz maddi manada problem yaşadıklarında teşbihte hata olmasın bir Hızır gibi yetişti. Büyükşehir belediyesine kazandırılan arsalar, sanayilerin şehir merkezlerinden şehir dışına taşınmasında da o vardı.
Konyaspor'umuzu bizden daha fazla düşünen Sayın Kurum değil miydi? Bilen bilir, Konyaspor'umuzun maddi darboğazdan kurtulması için seferber olmadı mı? Dahası bütün belediye başkanlarımızın hamisiydi, yanındaydı, sırtını verebileceği bir kaleydi. Konya ve Türkiye kendisine minnettardır. Belki toplu alınması gereken bir karar gereği İstanbul milletvekili olabildi. Ancak unutmayalım, Sayın Cumhurbaşkanımızın yerinden 1. bölge 1. sıradan milletvekili adayı ve milletvekili oldu.
Biz Konyalılara bundan önce olduğu gibi bundan sonra da düşen Sayın Bakan'ımıza vefa. Onun yanında olmak. Pazara kadar değil, mezara kadar anlayışı ile.
Teşekkürler Sayın Bakanım.
Bir diğer konu da Konyalı bakanlar. Aman Allah'ım, yerel gazete ve sosyal medya paylaşımlarından sonra ulusala da düştük. “Konya, en karlı çıktı”, “4 bakanlık birden aldı”. Bunu gören, izleyen ve takip edenlerin de ekmeğine yağ sürdük. Yahu niçin saman altından su yürütemiyoruz. Böyle anlamsız bilgi paylaşımından sonra Konya'mız adına alınabilecek bazı mevki ve makamları kaybetmiyor muyuz? Belki Konyalı bakan konusunun üzerine fazla gitmeseydik, bugün bir genel başkan yardımcımız daha olamaz mıydı?
Kaldı ki bakanlar Türkiye'nin bakanları. Sayın Kurum gibi bir taraftan ülkeye hizmet ederken diğer taraftan Konya milliyetçiliğini ihmal etmeyen bakan bulmak da zor görünüyor.
CHP'den kurultay çalıştayları devam ediyor. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu görüşmeleri devam etmekte. Türkiye Değişim Partisi'nin CHP saflarına katılmasını yabana atmamak lazım. Sayın Sarıgül yerel yönetimde çok deneyimlidir. Sözümüz ona, İstanbul'u da iyi bilir.
CHP'de kurultay olur mu, olursa tarihi göreceğiz. Ancak kişisel tahminimiz değişim ve dönüşümün öncüsü AK Parti'nin olağan büyük kongresi, CHP kurultayından önce olur mu? Göreceğiz!...

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.