Konya
°C
Yeni Meram

GÜNDEME DAİR

GÜNDEME DAİR- Mehmet HANÇERLİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
06.05.2024 00:20
05.05.2024 13:21
0
2262
ABONE OL

Öncelikle bir hamd ile şükür ile başlayalım. Rabbim, rahmetini, mağfiretini veriverdi. Kadir olan Rahman, teşbihte hata olmasın gök pınarlarının musluklarının açıverdi. Geçmişteki iki günde ilimizin farklı ilçelerinde metrekareye 20 kg ile 50 kg yağmur düştü. Öncelerde de ifade ettik, mevsimlerde kayma var, en az 15 gün. Nisanda düşen yağmurlar mayısa kaydı.
Çiftçi rahmet bekliyor, yağmur bekliyor idi. Şehir merkezinde yaşayan âdemoğulları da farkında olmadan içme ve kullanım amaçlı suya ihtiyaç duyuyorlar. Kurumaya yakın yer altı denizinden çek çek nereye kadar?
Özellikle ekinler için şifa niteliğinde oldu bu yağmurlar. Rabbimiz inşallah devamını da nasip eder. Üretici konumundaki çiftçi kardeşlerimiz bilirler, tahılgiller başağı ele alıp yağmur görmezse yerel tabirle “ekin tığlarsa” verimi de olmaz ya da ona göre olur.
Çiftçiyi, köylüyü, şehirliyi, sabit gelirliyi, hulasa işçiyi, memuru, işvereni, toplumu doğrudan etkileyen canavara gelelim. Enflasyon canavarına. Hepimiz bu ucube olgunun canavar olduğunda hemfikiriz ancak önlem almakta yetersiziz. Hatta enflasyon canavarı ile mücadele için bütün imkanları ve argümanları kullanmamız bir tarafa onu daha da azgınlaştıracak tüm silahları canavara teslim ediyoruz.
EYT gibi, varlığının hiçbir esprisi kalmamış bazı idari yapılanmalar gibi, caka ve gösterişi ön plana çıkarmalar, lüks araç alımı ya da kiralaması gibi yüzlercesini sayabileceğimiz enflasyonu tavan yaptırıcı faktörleri de bırakamıyoruz. Gelişmiş ülkelerde olmayıp bizde alası olan kat görevlileri, hizmet elemanları, hizmet araçlarımızın çeşitliliği ve lüks araçlar, özel kalem müdürlerinin onlarca yardımcısı vs. onlarcası...
Ha, şunu da kabul edelim. Onlarda olup bizde olmayan bazı figürler de yok değil. Mesela bisiklet kullanarak makama geliş onlarda var bizde yok. Vaktinde Köln Toplu Ulaşım Genel Müdürünü ziyaretimizde, Sayın Genel Müdür, 9 kişilik heyete içecekleri bizzat kendisi ikram etmişti.
Zıt bir örnek verelim de daha iyi anlaşılsın. Yine Köln ziyaretimizde, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri ile beraber diyanet yetkilisi beyefendiye bir nezaket ziyaretinde bulunmak istedik. Günlerden cuma. Namaz öncesi zat-ı şahanelerine bir nezaket ziyareti yapalım dedik. Herhangi bir işimiz, atamamız yok. Zat-ı şahanelerinin sekreter yardımcısından sekreterine dahi geçmemize müsaade edilmedi. İnanın uğraşılsa, teşbihte hata olmasın onların kardinalleriyle dahi görüşme sağlayabilirdik. İğneyi kendimize çuvaldızı gariban cemaate batıralım. İcraat böyle olunca hutbelerdeki “israftan uzak duralım, mütevazı olalım” söylemleri tutmaz. Tutmuyor da zaten. Bu mantıkla gidersek de tutmayacak, inanın.
Buraya enflasyondan geldik. Sekreterin sekreteri ile işler gitmiyor. Şimdiye kadar yerel seçim dolayısıyla belki de açıklanamayan tasarruf tedbirleri açıklanacağa benziyor. Ümitle ve sabırla bekliyoruz. Emekliyi sorarsanız onlar toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanıyorlar, Allah var.
Sayın Bakan, önemli bir söylemde bulundu. Enflasyon mayıs ayında tavan yapacak sonra nasıl olacaksa sert bir düşüş trendine girecek. Yani şu anda yüzde 69, 80'ler zirvesine gelmiş bir enflasyon bunun da üzerinde seyrederek tavan yapacak sonrası müjde. Ani bir düşüş ile inşallah önceden AK Parti iktidarında gördüğümüz tekli enflasyon rakamlarına geri döneceğiz. Ümitle bekliyoruz, zira sabırla bekledik.
Özelikle kamudaki tasarruf tedbirlerinin uygulamalarını, örnek uygulamaları umarım görürüz. Başka bir mukayeseye gerek de yok sanırım. Tek bir ölçüt dahi yeterlidir. Kamuda bundan 15 sene önce kaç adet hizmet aracı vardı, bugün kaça ulaştı? 15 sene önceki nüfus ile bugünkü nüfus arasındaki artış hızını hizmet araçlarına da yansıtmak lazım ki adil olsun.
Gelelim gündemin en önemli maddelerinden birine. Hem şampiyon adayı Fenerbahçe'nin hem de şehrimizin küme düşmeme mücadelesi veren Konyaspor'umuzun istikbalini etkileyecek olan akşamki Konyaspor- Fenerbahçe futbol müsabakasına.
En zor dönemde elini taşın altına koyan Konyaspor yönetiminin bu maçla ilgili sürecini ve beyanlarını göreceğiz. Neler gördük Rabbim? Hesap söylemleri, intikam söylemleri, lig bitiminde teknik direktör değiştirmeleri, Konyaspor antrenman sahalarının yöneticiler tarafından yurt edinilmesi...
Gönül arzu ederdi ki, bu performansı ara transfer döneminde kullansaydınız da bu durumlara düşmeseydik.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.