Konya
°C
Yeni Meram

Yeni Hükümet

Yeni Hükümet- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
27.05.2023 01:56
26.05.2023 16:58
0
2833
ABONE OL

Evet, belki biraz erken bir yazı olacak ama takribi olarak seçim sonuçlarının ne olacağı üç aşağı beş yukarı belli oldu. Muhalefet ne kadar çırpınırsa çırpınsın sonuç çok fazla değişmeyecek gibi. Yani Sayın Erdoğan’ın iktidarı 5 yıl daha bizlerle... Peki yeni Hükümet nasıl olmalı? Gelin tahminlerimi ve olması gerekenleri bir konuşalım.
Hz. Ebubekir’in “Mal cimrilerde, silah korkaklarda, karar verme yetkisi zayıflarda olursa işler bozulur.” sözüne ithafen; karar verme yetkisi asla ve asla zayıf, basiretsiz, istişareden uzak insanlara verilmemeli… Karar vericilerin ilk başta insiyatif alabilen kişilerden oluşması şarttır. Toplum yada kişisel psikanaliz yola çıkarsak, hayatı boyunca şahsi kararları bir başkası tarafından alınan, toplum baskısından dolayı karakter bunalımı veya kaybı yaşayan, oturduğu koltuktan başka bir yetisi yada yeteneği olmayan kişiler kolaylıkla karar verme yetkisinde insiyatif alıp karar vermezler bu çıkarım sonucunda karar merciindeki kişilerin sokak tabiri ile iş bitirici, insiyatif alma konusunda kabiliyetli olması gerekir.
Daha öncede sıklıkla anlattığım İslam hukukunda da yer alan ehli liyakat sahibi insanların görevde olması şart. Aynı zamanda yeni hükümette kadroların da büyük ölçüde gençleşmesi şart. Yeni çağa ayak uyduran, yapılanlar ile değil, yapması planlananlar ile ön plana çıkacak, reformist guruplar kesinlikle yeni hükümette yer almalıdır.
Tıpkı Sayın Erdoğan’ın Ak Parti kurulurken ve sonrasında ki süreçte izlediği reformist politikalarla önümüzdeki 5 yıllık süre içerisinde sıklıkla karşılaşacağız ve karşılaşmamız gerekiyor. Çünkü köklü değişiklikleri ancak ve ancak güçlü insanlar yapabilir. Liyakat sahibi insanlar gerçekleştirebilir.
Cumhurbaşkanlığı danışmanlarından bakanlar kuruluna, bakanlar kurulundan bakan yardımcılarına varıncaya kadar yeni, güçlü, reformist, devlet aklına muktedir, liyakat sahibi, genç kişi ve kişilere görev verilmesi en çok Türkiye Yüzyılına yakışır. Merakla Bekliyoruz…
Kalın Selametle…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.