Konya
°C
Yeni Meram

Uyarmak görevim ise, teşekkür etmek de görevim

Uyarmak görevim ise, teşekkür etmek de görevim- Abdullah LEBLEBİCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
19.03.2024 00:27
18.03.2024 14:28
0
737
ABONE OL

Bir önceki yazımda, “Yazımın yorumunu okuyucularıma bırakmakta haksız mıyım” başlığını kullanarak şu ifadelere yer vermiştim.
“Ülke olarak geleceğe güvenle bakabilmemiz için, çocuklarımıza, gençlerimize iyi bir eğitim vermemiz gerektiğini ifade etmeme gerek yok.
Kalkınmanın yerelden başlaması gerektiğini savunanlardanım. Bu sebeple yereldeki ihtiyaçları ve talepleri sık sık gündeme getiriyorum.
Seydişehir öteden beri eğitim seviyesi yüksek bir yerleşim birimi.
Bunun altyapısını dedelerimiz atmış, 1973 yılında hizmete giren, halen başarılı bir şekilde üretimine devam eden Eti Alüminyum A.Ş de atılan temelleri güçlendirmiştir.
Öncelikle şunu belirteyim, iyi eğitim modern binalarda, sonra da iyi eğitim kadrosu ve okulların araç, gereç vesaire gibi donanımları ile sağlanır.
Net olarak ifade edeyim, eğitim seviyemiz Ülke eğitim seviyesinden yüksek olduğu gibi, Konya da da ilk üç içinde yer alırız.
Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
Bu arada eksiklikler yok mu, elbette var.
Hala ilçe’ de sabah ve öğleyin olmak üzere çift eğitim yapan okullarımız var.
İşte tam da burada okul ihtiyacı ortaya çıkıyor.”
Akabinde ise, Seydişehir’de ki Sivil Toplum Kuruluşlarının bağlı bulundukları üst birimlerinin de okul, kütüphane, spor salonu gibi binalar yapılmasına önderlik etmesi, bunların yanında okullara bilgisayar sınıfları veya okulların eğitim için kullanacakları araç ve gereçleri karşılaması ister istemez beklentiler arasına giriyor. Diyerek kırmadan incitmeden bir talepte bulundum.
ANCAK…
Milli Eğitim bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başkanlığı arasında Ulusal eğitime katkı vermek amacıyla Ülkenin muhtelif ilçelerine “154 ilçeye 154 okul kazandırılması çerçevesinde,
Konya ilinde “Akşehir, Beyşehir, Cihanbeyli, Doğanhisar, Ereğli, Ilgın, Karapınar, Seydişehir” olmak üzere Türkiye Odalar Borsalar Birliğinin okul maliyetlerinin bir kısmını taahhüt edeceği protokolü imzalandığı ve okul maliyetinin 5 milyon lirasının TOOB tarafından karşılanacağı protokolünün imzalanmasından sonra Seydişehir de de bir okula başlandığını öğrendim.
Geçen yıl okul inşaatını gördüğüm zaman okulu kim yaptırıyor diye Milli Eğitime sordum.
Aldığım cevap “MİLLİ EĞİTİM YAPTIRIYOR”
Ayrıca; İnşasına başlanan okul için temel atma programı düzenlenmediği için haberim olmadı. 
Şunu da belirteyim, haberim olmadı mazeretini kendim de kabul etmiyorum. Bir şekilde haberim olmalıydı.
Bu sebeple kamuoyuna bir özür borçluyum.
Evet, burada 8 derslik 1221 metrekare inşaat alanı 3.100 metrekare kapalı alana sahip okul binası tamamlanmak üzere.
Yazımın başlığında “Uyarmak görevim ise, teşekkür etmek de görevim” demiştim ya.
TOBB’un Türkiye genelinde böyle bir projeye destek vermesi oldukça önemli. Yerelde, emek ve gayretleri var ise Seydişehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Cemal Küçük’ e, Meclisine ve TOBB başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na da ayrıca teşekkür ediyorum.

 leblebicia@gmail.com

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.