Konya
°C
Yeni Meram

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN istiyorum

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN istiyorum-Abdullah LEBLEBİCİ-Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
20.02.2024 00:25
20.02.2024 13:09
0
1450
ABONE OL

Öteden beri halkımızın serzenişidir. Seydişehir Devlet Hastanesinde doktor eksiklikleri ne zaman giderilecek? Konya ve çevre hastanelere sevkler ne zaman sona erecek? Açık açık yazayım, nerede hastane konusu gündeme gelse, vatandaşlar damarlarına basılmış gibi hopluyor. Hoplamakta haklı, en küçük bir operasyon için ya da kontrol için Konya ve çevre hastanelere gitmekten bıktılar. Sürekli olarak Beyşehir Devlet hastanesi örnek gösteriliyor. Haksız da değiller. Zaman zaman gidip inceliyorum, hem fiziki yapısı, hem doktor ve çalışan kadrosu hem de işleyişi güzel. Haklı olarak hastane konusu gündeme gelince vatandaşa bir dokunuyorsun, bin ah işitiyorsun. Aman yanlış anlaşılmasın, Seydişehir Devlet hastanesinin Başhekimi, doktor ve çalışanları ellerinden geleni yapıyor. Suçu bu gariplerin üstüne falan yüklemeyin.

Ne yazık ki olmadı, olmuyor. Bu birkaç yılın sorunu değil. Yılların sorunu. Ne yazık ki, Sağlık Bakanlığına direk olarak ulaşma imkanımız yok. Bu işleri Ankara da takip edecek temsilcimiz de olmayınca, Saldım çayıra Mevlam kayıra misali, kendiliğinden düzelme bekliyoruz. Göz doktoru yok, haftada 4 gün görevlendirme ile başka bir hastaneden gelip gidiyor. Genel cerrah ve Çocuk doktoru ihtiyacı var. Bunlar eksik olduğu için, vatandaşlar mecburen Beyşehir ya da Konya ya gitmek zorunda kalıyor. Allah aşkına parası olan var olmayan var. Zamanı olan var olmayan var. Bu vatandaşların yerine kendinizi koyun ve empati yapın. Şöyle adam akıllı bir hastane yapıp da tüm branşların tek çatı altında toplanmasını sağlayamadık. Bu konuda Sağlık Müdürlüğü de ön ayak olmadı. Bir ek bina yaptık, olmadı bir ek bina daha yapıyoruz. Bakalım bu bina tamamlanınca nasıl olacak?

VATANDAŞ SORUYOR…

Vatandaşın sorduğu soruyu aynen iletiyorum. 22 yıldır AK parti hükümetleri iktidarda. 22 yıldır Seydişehir’de AK Partiyi temsil edenler, neden bu kanayan yaraya parmak basmadınız? Vatandaş bu sorar… Edindiğim bilgiye göre 112 için 4. İstasyon talepleri var. Var ama sadece talepte kalıyor… Eskilerin bir sözü var, delik büyük yama küçük. Durum aynen bu. Bu arada sürekli eleştiri yapmayayım. Güzel gelişmelerde olmuyor değil. Beyin Cerrahı ataması yapıldı, kısa süre sonra başlayacağı bilgisini aldım. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Önceleri İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri arar, sorar bilgi alırdı. Son zamanlarda onlar da unuttu.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.