Konya
°C
Yeni Meram

KONYASPOR KENDİNİ YAKTI

Hakan Markupçu - KONYASPOR KENDİNİ YAKTI - Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
27.09.2021 22:50
27.09.2021 22:52
0
1154
ABONE OL

Konyaspor, Kasımpaşa deplasmanında adeta kendini yaktı 2-0 öne geçtiği maçta aşırı geriye yaslanıp topu rakibe bırakmanın cezasını çekti ve mücadele berabere sonuçlandı.

Rahat alacağı 3 puandan olan Konyaspor'da tek teselli namağlup unvanının sürmesi oldu.

Teknik Direktör İlhan Palut ileride Cikalleshi yerine bu kez Ahmet Hassan ile başlamayı tercih etti. Bu oyuncu da verilen fırsatı çok iyi değerlendirerek dakikalar 18'i gösterirken Zymer'in arka direğe yaptığı ortasına harika bir golcü dokunuşu yaparak takımını öne geçiren golü attı.

Birkaç dakika sonra ise bu kez Abdülkerim'in harika uzun pasında Serdar Gürler ile durumu 2-0'a getiren Konyaspor'da bu golden sonra öyle bir değişim oldu ki oyunu tanınmaz hale geldi adeta…

Uzun paslarla çıkmaya çalışan, topları hep şişiren, hani tabiri caizse gelişi güzel dan-dun vurulan toplar ile atak üstüne atak yedi nefes alamaz hale geldi.

Geriye o kadar çok yaslandı ki 29'da Kasımpaşa cezayı kesti durumu 2-1'e getirdi.

Alışılmadık bir taktikle oynayan Konyaspor gollerden sonra o kadar çok pas hatası yapıyordu ki buna rağmen ilk yarı 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Doğrusu ben 2.yarıya Cekici-Cikalleshi değişikliği ile başlanır diyordum ama İlhan hoca ileride bir türlü top tutamayan hatta orta sahada varlığı olmayan takımına müdahale etmeyip aynı 11 ile devam etmeyi tercih ediyordu.

Bir türlü topa hakim olamayan ve ardı ardına kalesinde tehlikeler yaşayan Konyaspor'da dakikalar 60'ı gösterdiğinde Cekici-Rahmanoviç ve Ahmet Hassan-Cikalleshi değişiklikleri de şaşırtıcı oldu bana göre.

Kasımpaşa 63'de baskılı oyununun sonucunda beraberlik golünü de attı ve durum bir anda 2-2'ye geldi.

Rakibinin baskılı oyununa dayanamayan ve hemen her topu kaptıran Konyaspor M'Poku da oyuna alındı Soner'i kenara alınarak.

Durunu 2-0 yaptıktan sonra çok geriye yaslanan ve bunun cezasını 2 golle çeken Konyaspor beraberlik olduktan sonra biraz silkindi ve ileriye daha kalabalık gitmeye başladı.

O attığı 2 golden sonra yapsaydı bunları durum çok daha farklı olabilirdi.

Mücadelenin son dakikalarında ileride tehlike yaratmaya çalışan Konyaspor olsa da maçta başka gol olmayınca 2-2 sona erdi.

Oysa gerçekten kendi alışılagelmiş takım oyununu devam ettirseydi rahatlıkla alacağı bir 3 puan vardı Konyaspor'un ama olmadı.

Bu maçtan doğrusu çıkarılacak çok ders var.

Her şeye rağmen alınan 1 puan var elbette ve en önemlisi de namağlup olarak 7.hafta maçlarının bitmesi belki de…

Üzücü olan Ahmet Hassan ve Serdar Gürler'in güzel gollerinin galibiyet getirmemesiydi. Neticede galibiyet beklenen bir maçtan dediğim gibi alınacak çok ders var doğrusu.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.