Konya
°C
Yeni Meram

KARTAL 88'DE YIKILDI

KARTAL 88'DE YIKILDI- Hakan MARKUPÇU- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
20.03.2022 21:48
20.03.2022 21:49
0
2804
ABONE OL


Zorlu deplasmanda 1-0'ı koruyamayan Konyaspor 65'te 1-1'e gelen maçta 88'de yediği golle mağlup oldu. Maç boyu çok baskı yenilmesi sonucu oyun kurmada yaşanan sıkıntı, orta sahanın etkisiz kalışı ve savunmada soğukkanlı duruş ile dikkat çeken defans oyuncuları da son dakikada gelen gole engel olamadı.
Bu yara elbet sarılır milli arada ve esas mücadele şimdi başlıyor…
Teknik Direktör İlhan Palut, Abdülkerim'in sakatlığı sonrası stoperde Musa'yı görevlendirdi. Yedeğe çekilen Rahmanovic'in yerine de Cekici forma şansı buldu zorlu maçta..
Hakemin düdüğü ile birlikte çok yoğun baskı ile başlayan Fenerbahçe karşısında ilk dakikalarda son derece sakin ve kendinden emin savunan Konyaspor vardı. Soner ve Amir'e sürekli ikili üçlü sıkıştırmalar yapılması uzun süre oyun kurulmasını engelledi.
İlerleyen dakikalarda oyunda dengeyi sağlayan ve klasik ayağa pas oyunuyla rakip ceza sahası çevresinde daha çok görünmeye çabalayan Konyaspor'du. Bu ataklardan birisinde Cikalleshi-Çekici-Bütüci işbirliği Konyaspor'u öne geçirdi..
Klasik hale gelen taç atışı organizasyonunda Cikalleshi ile girdiği ceza sahasında Cekici dokundu ve Zümer Bütüci de topu ağlara gönderdi takımını 35'te 1-0 öne geçiriyordu..
İkinci yarıya Amilton'u kenara alarak Michalak ile başlayan Konyaspor'du oyuna da oldukça baskılı başlayan yine Fenerbahçe oluyordu beklendiği üzere..
65'de kullanılan serbest vuruşta Sehic'in müdahalesine rağmen Kim dokundu top ağlarla buluşunca durum 1-1'e geldi.
Bu gol sonrası Cekici'yi çıkarıp Rahmanovic'i alan ve ilerleyen dakikalarda da Zümer ve Soner'i kenara alan Teknik Patron İlhan Palut'tan, Ahmet Hassan ve Oğulcan hamleleri geldi..
Bu hamleler Konyaspor'u biraz toparlasa da topa sahip olmada, özellikle orta sahada oyun kurmada sıkıntı yaşandı son dakikalarda.
Dakikalar 88'i gösterirken ceza sahası önünde Pelkas'ı tek bırakmanın faturası filelerde görülen gol olunca hiç de hak edilmeyen bir skor ortaya çıkıyordu ne yazık ki..
Milli ara öncesi alınan bu mağlubiyetin yarasını sarmak hiç de zor değil ve esasen mücadele artık şimdi yeniden başlıyor.
Buraya kadar başarıyla gelen Konyaspor bundan sonra çok daha çetin bir mücadele sergileyecek ve başarıyla çıkacaktır…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.