Konya
°C
Yeni Meram

ENFEKSİYONUN GEBELİĞİ ENGELLEDİĞİNİ BİLİYOR MUYDUNUZ?

ENFEKSİYONUN GEBELİĞİ ENGELLEDİĞİNİ BİLİYOR MUYDUNUZ?- Bülent ŞİMŞEK- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
17.11.2021 01:46
17.11.2021 09:48
0
5093
ABONE OL

Çoğu zaman karşılaştığımız hafif sağlık problemlerini önemsemeyiz ve somut bir zararını görmedikçe günlük hayatımıza devam ederiz. Halbuki bu hafife aldığımız küçük problemler, ileride ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bunların başındada günümüzde artık gittikce sıklığı artan kısırlık (infertilite) problemi gelmektedir. Baze yaoılacak basit tedavilerle bu sorun çözüme kavuşturulabilmekte hatta ilerde daha zor tedavilerin önüne geçilebilmektedir.
Üreme sisteminin sağlığını korumak gebe kalmak için oldukça önemli bir etkendir.Üreme sağlığını korumanın ilk basamaklarından biri, genital organda oluşabilecek iltihaplanma için erken tanı ve tedavidir.Üreme sisteminde sıkça karşılaşılan iltihap çeşitleri kişiye ciddi anlamda rahatsızlık verebilirken kalıcı hasarlara da yol açabilir.Üreme sisteminde oluşan iltihaplanma nedeni ile infertilite gibi sorunlar açığa çıkabilir.
Kadınlarda sıkça karşılaşılan iltihaplardan biri vajinal enfeksiyonlardır.Vajinal enfeksiyona maruz kalan kadınlarda açığa çıkan en yaygın şikayetler kötü kokulu akıntı, kaşıntı, cinsel birliktelik anında ağrı, idrar yaparken yanma hissi olarak sıralanabilir. Mantar, bakteri ve bazı parazitler vajinal enfeksiyona neden olan faktörlerdir.
Mantara yol açan iltihaplanma özellikle gebelik döneminde, doğum kontrol hapı ve antibiyotik kullananlarda sıkça görülür.Mantar nedeni ile oluşan vajinitlerde beyaz ve peynir kesiği gibi bir akıntı oluşur. Vajinal mantar spermin yumurtaya ulaşmasını engelleyerek vajinanın ortamını bozar. Spermin canlı kalma sürecini olumsuz etkiler. Vajinal enfeksiyonların tedavisi oldukça kolaydır. Mantara etki edecek ilaçlar ile sorun kolaylıkla kontrol altına alınabilir.
Gebe kalmaya engel durumlarla karşılaşmamak için alacağın önlemlerle vajinal iltihaplara yakalanma riskini azaltmakmümkün.
Genital bölgenin temizliğini abartmamalı, temizlik için kimyasal içeren ürünler kullanmamalısın. Bu, vajina florasının bozulmasına ve koruyucu mikroorganizmaların uzaklaşmasına yol açarak enfeksiyonlara zemin hazırlar.
Genital bölgeye deodorant sıkmamalı, kokulu tampon ve pedler kullanmamalısın.
Genital bölgenin nemli kalmamasına özen göstermek gerekir. Bu sayede mikroorganizmaların çoğalmasını engelleyebilirsiniz.
Pamuklu iç çamaşırları tercih etmeli ve dar giysilerden kaçınmalısın.
Düzenli olarak spor yapmalı, kaslarını çalıştıracak aktiviteleri alışkanlık haline getirmelisin.
Özellikle bu tarz sorunları sık yaşayan biriyseniz 6 ayda bir kadın hastalıkları uzmanına görünmeli, kontrollerinizi aksatmamalısınız .

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.