Konya
°C
Yeni Meram

DERİN ANALİZ-3

DERİN ANALİZ-3

A+
A-
19.04.2024 00:18
18.04.2024 16:19
0
585
ABONE OL

Savunma sanayimizin çağ atlaması; Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin getirdiği pratik ve hızlı karar alma, uygulamaya geçme, sonuçları gözlem ve takip anlamında pratik imkanlara kavuşturması sonucunda dünyanın ilk 10 ülkesi içinde, savunma sanayi boyutu itibariyle yer alabilmeyi başarmıştır. Bugün savunma sanayimiz dünyada savunma sanayi ihracatı itibariyle 11 sırada yerini almıştır.

Bu konunun detayına girmeyeceğim. İsteyen arkadaşlarımız bu konuyla ilgili en detay bilgilere internet kaynaklarından sahip olabilirler bu kadarla yetiniyorum. Daha önce köşe yazımda sizlerle paylaştığım "âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" başlıklı makalemde belli başlı 30'a yakın makro projelerden ve kazanımlardan bahsetmiştim. Onlardan tekrar bahsetmeye gerek görmüyorum, Değil dostlarım, bu bölümde sizlere son 7-8 yıl içerisinde karşı karşıya kaldığımız büyük olaylardan ve sıkıntılardan bahsedeceğim;

1-Gezi isyan provokasyonları aynı anda 27 il yerle bir edilmek istenmiştir. Onlarca market mağaza a bina cadde araç kamu tarumar edilmiş yağmalanmıştır. Bir iç savaş provası olarak planlanmıştır. Uluslararası emperyalistlerin kurdukları canlı yayın araçları ile artık Türklerin ve Türkiye'nin sonunun geldiği empozisyonlarını pompalamaktaydılar Bunların içimizdeki işbirlikçileri de onlara çanak tutmaktaydı. İçimizdeki bazı terör finansörleri bu çakal sürülerini otellerinde barındırıyor karınlarını doyuruyordu.

2- 17- 25 Aralık kumpası ve başbakanımız Tayyip Erdoğan'ın ameliyat masasından sağ çıkmaması üzerine yapılan tezgahlar. Aynı süreçte Doğu ve Güneydoğu Anadolu'muz'da 30'a yakın ilde  belediyelerin iş makinelerini de kullanarak başlattıkları hendek ve çukur eylemleri.

3- 15 temmuz işgal girişimi ve iç savaş projesi

4- 27 Nisan muhtarası ve bir anda kuvvet komutanlarının istifası. 6 saat içerisinde istifa eden komutanların yerine kuvvet komutanları atamaları yapılmış ve panik kırılarak beklentiler boşa çıkarılmıştı.

5- 3 yıla yakın süren 2019 kovid pandemi salgını

7- bir anda 25'e yakın bölgede çıkarılan büyük çaplı orman yangınlarıyla on binlerce hektar alanımız yok olmuş binlerce köyümüz kül olmuş binlerce hayvanlarımız telefolmuştur.

8-10 ay içerisinde harap olan tüm köy evleri yeniden yapılmış binlerce küçükbaş büyükbaş hayvanlar köylülerimize teslim edilmiştir.

8- 6 Şubat depremiyle yüzyılın felaketi yaşanmış, 11 ilimiz ciddi anlamda hasar görmüş, yaklaşık 4 ilimizin yüzde 60'a yakını yok olmuş yüzlerce köy on binlerce küçükbaş büyükbaş hayvanlar telef olmuş 60 bine yakın insanımız depremde vefat etmiş binlerce çocuğumuz yetim kalmış öyle ki; bazılarının hangi aileye hangi soy isme ait oldukları bile tespit edilememiş sülaleler yok olmuştur.

60 binin üstünde çocuğumuz yetim ve devletimizin kanatları altında baba şefkatiyle en ince detayına varana kadar hizmetleri verilmekte ve yetiştirilmektedir.

9-devletimiz milletimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız el ele vererek tek yumruk halinde birlik ve beraberlik içinde var gücüyle insanımızın imdadına koşmuştur.

İlk defa insanlık Adem'den kardeşlik gerçeğini yansıtmış ve yardımımıza koşmuştur.

Süratle devletimiz sağlıklı güvenilir mesken üretim projesini başlatmış on binlerce köy evi ve yine şehirlerde yüz bini aşkın meskenler üreterek insanlarımızın imdadına yetişmiştir. Her ay 20-30 bin ev depremzede kardeşlerimize teslim edilmektedir. Bunun yanında daha onlarca sel baskını deprem ve felaketlerle karşı karşıya kalınmıştır. Devletimiz var gücüyle 100 milyarlarca dolara mal olan bu sıkıntılarımızı göğüsleyebilmiş ve insanlarımızı kucaklamıştır. (Devam edecek)

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.