Konya
°C
Yeni Meram

DERİN ANALİZ-1

DERİN ANALİZ-1- Kudsi ÖNCÜ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
16.04.2024 00:21
15.04.2024 13:23
0
435
ABONE OL

Değerli arkadaşlarım; 31 Mart 2024 yerel seçimlerini milletimizin yüksek ferasetiyle suhulet ve barış içinde gerçekleştirdik. Seçimden aylar öncesi bazı mihraklar yerel seçimlerin kanlı olacağı şeklinde empozisyonlar ve kargaşa zemini oluşturma provokasyonlarını yapmış olmalarına rağmen milletimiz aklı selimi seçmiştir ve kendini demokrasi kahramanı ilan  edenleri dahi geride bırakan bir olgunlukta seçimimizi yapmış olmanın huzurunu yaşıyoruz

Milletimiz siyasi taraflara ister iktidar ister muhalefet olsun gereken mesajını vermiştir

Herkes kendine düşen değerlendirme ve analizi yaparak ileriye yönelik projeksiyonlarla stratejisini ortaya koyacaktır.

1969 yılından bu yana Erbakan hocamın siyasete atılışı ile birlikte 17 yaşından itibaren siyasetle ilgilendim. Siyasetin hiçbir zaman sarayında yer almadım ve siyasetin nimeti diye tanımlanan hiçbir menfaat yararlanma vesaire olgularla buluşmadım.

Yaptığım her işi vatanım bayrağım ve milletim için yaptım. Hiçbir zaman nedamet ve pişmanlık duymadım. 70'ini devirmiş bir vatan evladı olarak bundan sonra da doğru bildiğim hak yoldan hiçbir şekilde taviz vermeden devam edeceğim.

Değerli dostlarım, sizlerle seçim sonuçlarını objektif kendi gözlem-deneyim ve düşüncemin bileşkesi istikametinde analitik yorumumu paylaşmak istiyorum.

20 yıllık AK parti iktidarının hizmet projeksiyonuna baktığımız zaman bu ülkede her şey çok mu kötü oldu?

Türkiye Cumhuriyeti devletimizin;

Köklü değişim-dönüşüm-makro projeler-yatırım stratejileri, uluslararası boyutu itibarıyla kazanımlar, devletimizin itibarı  gibi alanlarda devrim denebilecek mahiyette değişikler oldu. Bunlar Dünya stratejistlerinin de ifade ettikleri değişim ve dönüşümler şeklinde hepimizin şahit olduğu gerçeklerdir.

-Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi;

Bu dönüşümle birlikte parlamentonun gen soru tıkanıklıklarıyla işlevsiz hale geldiği dönemler sona ermiştir.

Her 10 yılda bir veya daha kısa süreçlerde devlete ayar verme adı altında darbe/muhtıra/ uyarı gibi demokrasi dışı darbe heveslilik sendromlarına son verilmiştir.

-5-6 yıldızlı otel lobilerinde sürdürülen milletvekilli pazarlık ve pazar ekonomisine son verilmiştir.

-Siyaset ve demokrasi silahların gölgesinde vesayet kurumu olgusundan çıkarılmıştır. Türk silahlı kuvvetlerimiz ordumuz asli görevine dönmüş, Ordu ve siyaset kuvvetler ayrılığı gerçek anlamda görev alanlarına dönmüştür. Bu sayede ordumuz güçlenmiş buna paralel olarak savunma sanayimiz gerçek mecrasında iş ve işlevlerine yönelerek Türkiye Cumhuriyeti devletimiz gücünü arttırmış artık emperyalist güçlerin hegemonyasından kurtarılmıştır.

-Buna paralel olarak milli istihbaratımız güçlenmiş uzay ajansımızın kurulması ve kendi istihbarat bilgilerimizi kendi uydularımızdan alabilme imkanına kavuşmuştur. Artık CİA 'nın, Mossadın güdümünde bir istihbarat kurumu değil, milli ve güçlü temiz istihbarat kurumumuzu tam anlamıyla bağımsız ve millileşmiş bir konuma getirilmiştir. Şu anda 6 milli uydumuz bu alanda hizmet vermektedir. (Devam edecek)

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.