Konya
°C
Yeni Meram

Böyle bir atmosferin oluşmasını kime mal edelim

Böyle bir atmosferin oluşmasını kime mal edelim- Abdullah LEBLEBİCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
22.03.2024 00:51
21.03.2024 12:53
0
1569
ABONE OL


Pazar günü akşam Trabzon’da yaşananları gördük, şahit olduk. Şimdi diyeceksiniz Trabzon’dan bize ne? Yok öyle bir durum, spor ile ilgili her şey ülkemizin en ücra köşesinde bile olsa hepimizi ilgilendirir.
Evet, Türk futbolunun istenmeyen kişileri hakemler… Galip gelenin de mağlup olanın da hedefinde hakemler var. İçlerinde art niyetlilerin olduğu gibi iyi niyetli olanlar da var.
Üzerine basarak söyleyeyim. Futbolun geldiği bu noktada masum olmayan, olmadığı gibi de pişkin pişkin koltuğunda oturan bir de federasyon başkanı var…
Şunu kesin olarak belirteyim, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi bu iş için yeterli değil. Kesinlikle samimi olduğunu düşünmüyorum.
Futbolun huzuru bozuldu, bunun müsebbibi Mehmet Büyükekşi’dir.
Bakın son aylarda yaşananlar, 11 Aralık 2023 Halil Umut Meler’e yumruklu saldırı, 19 Aralık 2023 İstanbulspor’un sahadan çekilmesi, 29 Aralık 2023 meşhur Arabistan olayları, 17 Mart 2024’de Trabzon’da yaşananlar.
Artık kimsenin kendisine güveni kalmadı.
Hani koruyucusu dedikleri Galatasaraylılar bile istifasını isteyen bir noktaya geldilerse varın gerisini siz düşünün. Sayın Büyükekşi öyle bir görüntü veriyor ki, önce kendisi ile barışık değil.
Böyle bir durumda darmadağınık hale gelen futbolun iki yakası bir araya nasıl gelecek. Yetersizliğini kendisinin de kabul etmesinin zamanı geldi de geçti. Futbolu bu hale getiren sadece TFF başkanı, MHK başkanı ya da hakemler mi? Kulüp başkanları ve yöneticiler. Teknik adamlar ve sorumsuz bazı futbolcular yok mu?
Tabi işin en acı yanı, gazetecilik kisvesi altında, kulüplerin veya başkanların güdümünde yazanlar, çizenler, konuşanlar. Hakemliği ve futbolu bıraktıktan sonra yorumculuğa soyunanlar, bunlara ne demeli? İşin özü kimse masum değil…
Kısaca Trabzon’da yaşanan olaylardan yediden yetmişe hepimiz sorumluyuz.
Lütfen, başımızı ellerimizin arasına alıp, birkaç dakika düşünelim. Yıllardır ama yıllardır, futbolumuzun iyi yönetildiğini söyleyenimiz çıkar mı?
NE OLACAK ŞİMDİ?
Fenerbahçe, Trabzon olayları sonrasında yönetimi toplandı ve 2 Nisan’da olağanüstü kongre kararı aldı. Ligden çekilmenin de gündemde olduğunu bizzat Ali Koç’un ağzından dinledim. Şimdi çıkacak birkaç fanatik diyecek ki, çekilirse çekilsin.
Şunu da kendi fikrim olarak ifade edeyim, Fenerbahçe ligden çekilmeli…
Yalnız, bu iş o kadar kolay değil, şayet rekabet yoksa başarı da yoktur. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzon, Konya bu ligin olmazsa olmazlarıdır.
Yazımın başlığında, “Böyle bir atmosferin oluşmasını kime mal edelim” dedim ya.
Şimdi, spor kamuoyunun tamamına soruyorum.
“BÖYLE BİR ATMOSFERİN OLUŞMASININ SORUMLU ya da SORUMLULULARI KİM ya da KİMLER”…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.