Konya
°C
Yeni Meram
07.06.2021 17:00

Konya'da çıkardıkları tarihi eseri Aksaray'da satacaklardı! Jandarmaya enselendiler

Aksaray’da jandarma ekiplerinin tarihi eser kaçakçılarına yönelik gerçekleştirdiği operasyonda Ortaçağ dönemine ait Çarkıfelekli Mezar Anıtı ele geçirilirken 2 şüpheli gözaltına alındı.

A+
A-
07.06.2021 17:00
08.06.2021 04:43
0
1847
ABONE OL


Operasyon, Aksaray - Konya kara yolu Eşmekaya beldesi bölgesinde gerçekleştirildi. Edinilen bilgiye göre, Konya’da defineciler tarafından Çarkıfelekli Mezar Anıtı bulunduğu ve bunun satış çalışması yapıldığını tespit eden Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan çalışmalarla şüphelileri ve aracını tespit etti.

Bunun üzerine teknik ve fiziksel takip başlatan Aksaray jandarması şüphelilerin Aksaray’a tarihi eseri satmak için geleceğini belirledi. Konya’da kaçak kazı yaparak Ortaçağ dönemine ait Çarkıfelekli Mezar Anıtı ele geçiren 2 defineci çıkardıkları mezar anıtı satmak için Aksaray’a gelirken jandarma ekipleri Aksaray - Konya kara yolunda operasyon için düğmeye bastı.

Gerçekleştirilen operasyonda Y.O. ve Y.K. isimli 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Kamyonette yapılan aramada ise Çarkıfelekli Mezar Anıtı ele geçirildi. Şüpheliler gözaltına alınarak sorgulanmak üzere jandarma komutanlığına götürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.