Konya'da bir ürünün daha tescil başvurusu yapıldı
Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver ve teknik personel ilçede Sadıkhacı mahallesinde kırmızı mercimek hasatı yapan üreticileri ziyaret ettik. Ziyarette Beyşehir kırmızı mercimeğin coğrafi tescilinin yapıldığı belirtildi.
Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver ve beraberindeki teknik personel ilçede Sadıkhacı mahallesinde kırmızı mercimek hasatı yapan üreticilerle bir araya geldi.
Ziyaret hakkınd yapılan açıklamada, “İlçemizde yaklaşık 20.000 dekarlık alanda mercimek ekimi yapılırken, bunun 10.000 dekarı Sadıkhacı mahallemizde gerçekleşmektedir.
İlçe Müdürlüğümüzce “Beyşehir Kırmızı Mercimeği” olarak coğrafi işaret başvurusunu yaptık ve tescil süreci devam etmektedir. 2026 yılında yağışların iyi olmasıyla birlikte yüksek verim beklediğimiz mercimek hasatının, tüm üreticilerimize hayırlı bereketli olmasını dileriz.”
