İstinat duvarı evlerin içine girdi: Bina sakinleri evsiz kaldı
Nevşehir'de inşat halindeki apartmana ait istinat duvarı çöktü. Olay sonrası 10 daire tahliye edilirken bina sakinleri evsiz kaldı.
Olay, Nevşehir'de Esentepe Mahallesi Şafak Sokak üzerinde meydana geldi.
Aktarılanlara göre, şiddetli yağışlar sonrası inşat halindeki binanın istinat duvarı sabaha karşı gürültüyle çöktü.
Çöken duvar, önünde bulunan apartmanın iki dairesinin duvarlarını yıkarak evlerin içine kadar girdi.
İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi. Meydana gelen olayda can kaybı yaşanmazken ekipler çevrede inceleme yaptı.
"Biz Uyardık Ama Belediye Ruhsat Verdi"
Apartman sakinlerinden Zabit Işık, sabaha karşı büyük bir sesle uyandıklarını belirterek şaşkınlığını aktardı:
"Ben önce yıldırım düştü sandım. Duvarın çökeceği hiç aklımıza gelmedi. Buraya yapılan binanın çok katlı olduğunu daha önce söylemiştik ancak belediye ruhsat vermiş. Yapılan istinat duvarı hem bizim hem de karşı komşumuzun binasına zarar verdi. Arkadaki binanın da çökmesi an meselesi. Apartmanda 10 daire var, komşularımız tahliye edildi. Eşim engelli olduğu için biz bir yere gidemedik. Duvar çökünce binanın altı boşaldı, her an bina da çökebilir. Son günlerde etkili olan yağışlarla birlikte toprak gevşeyince duvar yıkıldı. Tek tesellimiz binanın tamamen yıkılmaması"
Apartman sakinlerinden Abdullah Çıkrıkçı ise "Sabaha karşı büyük bir gürültüyle uyandık. Baktığımızda duvarın birinci kattaki komşularımızın evine girdiğini gördük. Tüm apartman sakinleri aşağı indik. Daha önceden buranın risk taşıdığı belliydi. Gelen ekipler binanın riskli olduğunu söyleyerek içeri girilmemesi yönünde uyardı. Biz de eşyalarımızı alarak evi geçici süreyle tahliye ettik" diye konuştu.
"CİMER'e Şikayet Ettik"
Bir diğer apartman sakini İbrahim Erdem de daha önce çeşitli kurumlara şikayette bulundukalrını şu sözlerle aktardı:
"Gece büyük bir gürültüyle uyandık. Daha önce de CİMER’e çeşitli şikayetlerimiz oldu. Binanın kaç kat olduğu bile belli değil. Burayı görmek için mühendis olmaya gerek yok. Şiddetli yağışlar ve ani iklim değişiklikleri sonrası burası çöktü"
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.


