Euroleague'de 8'li Final kararı

Euroleague, kulüplerin basketbolcularla anlaştığını açıkladı. Buna göre lig tekrar oynanana kadar maaş ödemeleri ertelendi. Öte yandan belirlenen bir salonda Final 8 sisteminin uygulanacağı duyuruldu

Euroleague'de 8'li Final kararı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

EUROLEAGUE, kulüplerin basketbolcularla anlaştığını açıkladı. Buna göre lig tekrar oynanana kadar maaş ödemeleri ertelendi. Öte yandan belirlenen bir salonda Final 8 sisteminin uygulanacağı duyuruldu. Son 8 takım, tek maç üzerinden eleme oynayacak. THY Euroleague ve EURO Cup'ta planlama belirlendi. Resmi açıklamada; kulüplerin oyuncularla anlaştığını ve lig tekrar oynanana kadar maaş ödemelerinin ertelendiği bildirildi. Eğer sezon tamamlanırsa 15 Ağustos'a kadar maaşların yüzde 85'inin ödenmesi gerekecek. Eğer sezon iptal olursa; 2019-20 sezonu için sözleşmeler tamamlanmış sayılacak ve ödemelerin yüzde 80'inin yine 15 Ağustos'a kadar yapılacak.

THY Euroleague ve Euro Cup'ta kalan maçlar için çözüm bulundu. Maçlar tek bir merkezde oynanacak. 24 Mayıs'ta nihai karar alınacak. Ortaya konan takvime göre de; eğer sezon devam ederse 29 Mayıs-11 Haziran arası takımlar belirlenen merkezde karantinaya girecek. 12 Haziran-2 Temmuz arası kamp dönemi olacak. THY Euroleague'de 4-26 Temmuz arası, Euro Cup'ta da 4-17 Temmuz arasında kalan maçlar yapılacak. Euroleague CEO'su Jordi Bertomeu da sezonun geri kalan kısmını tarif etti.

BERTOMEU, “Normal sezonda kalan 54 maç oynanacak ve sonra belirlenen bir salonda, Final 8 sistemi uygulanacak. Buna göre son 8 takım, tek maç üzerinden eleme usulü maçları oynayacak ve şampiyon belirlenecek. Maçlar seyircisiz olacak" dedi. İşte o tarihler: 29 Mayıs- 11 Haziran: Karantina süreci (Eğer gerekirse), 12 Haziran-2 Temmuz: Hazırlık kampı, 4-17 Temmuz: EuroCup maçları (Tek bir merkezde), 4-26 Temmuz: EuroLeague maçları (Tek bir merkezde). Toplantının ardından yapılan açıklamaya göre, sezonun devam etmesi ve etmemesi durumlarında yapılacak kontrat şartları şu şekilde.

SEZON devam ederse: 2019-20 sezonu için oyuncu sözleşmeleri 31 Temmuz 2020'ye kadar uzatıldı. 2019-20 sezonu için oyuncu maaşlarının yüzde 85'i en geç 15 Ağustos 2020'de kulüpler tarafından ödenecek. Sezonu iptal edilir ve tamamlanmazsa: 2019-20 EuroLeague sezonu için oyuncu sözleşmelerinin bittiği kabul edilir. Çok sezonlu oyuncu sözleşmeleri için, kulüpler ve oyuncular için yükümlülükler 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren devam edecektir. 2019-20 sezonu için oyuncu bazında maaşların yüzde 80'i en geç 15 Ağustos 2020'de kulüpler tarafından ödenecek. Öte yandan, beklemede olan oyuncu maaşlarının da bir süreliğine askıya alındığı kaydedilen bilgiler arasında yer aldı. *SPOR SERVİSİ

Bakmadan Geçme