Yurttan Kurban Bayrmı manzaraları
Kurban Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanırken, her bayram olduğu gibi bilindik manzaralar ortaya çıktı. Kimi vatandaşlar hayvanları kaçırması ile zor anlar yaşarken kimisi ise kurban keserken kendini yaralayarak hastanelik oldu.
Kurban Bayramı nedeniyle kentin dört bir yanında belediyeler tarafından kurban kesim noktaları oluşturulurken, bazı vatandaşlar kurbanlıklarını sokaklarda kesmeyi tercih etti. Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi'nde bir kasabın onlarca koyunu dükkanının önündeki kaldırımda kesmesi çirkin görüntüler oluşturdu.
Trafikte de otomobillerde ve kamyonetlerde kurbanlıklar taşınırken, çekici ve motosiklette koyunların taşınması, kazalara davetiye çıkardı. 2 keçiyi çekicide taşıyan kişiler, hayvanların düşmemesi için onları elleriyle tuttu.
Bir koyun da dolmuşta taşındı. Örümcek adam kostümlü kişinin besiciyle kurban pazarlığı yapması ilgi çekti.
Bakmadan Geçme