Konya AÇIK 18°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
KOMEK
TORKU BİSKÜVİ

Yönetim düğmeye basıyor!

Konyaspor’da Genel Kurul’un geride kalmasıyla birlikte gözler, Başkan Ömer Atiker ve ekibine çevrildi. Atiker ve yönetimi kolları sıvarken, başta transfer yasağı olmak üzere teknik direktör konusu, futbolcu alacakları ve transferler için yoğun bir mesai dönemine girecek

KONYASPOR’DA yeni dönemin resmen başlamasıyla birlikte yeşil-beyazlı camiada gözler yeni Başkan Ömer Atiker ve yönetimine çevrildi. Yeşil-beyazlılarda Olağan Genel Kurul’un tamamlanmasıyla birlikte, camia atılacak adımları beklemeye başladı. İlk kez stadyumda bir Genel Kurul’a imza atan Konyaspor’da, Ömer Korkmaz başkanlık bayrağını Ömer Atiker’e devrederken, yeni yönetimi yoğun bir yaz dönemi bekliyor. Geçtiğimiz yıllarda yeşil-beyazlı kulüpte yöneticilik yapan ve cuma günkü Genel Kurul ile birlikte ilk kez başkanlık koltuğuna oturan Ömer Atiker ve ekibi, masada bekleyen ciddi konular ve sorunlar için kollarını sıvadı. Ömer Atiker ve yönetimi, başta transfer yasağı olmak üzere teknik direktör konusu, futbolcu alacakları ve takıma yapılacak transfer için vakit kaybetmeden çalışmalarına başladı.

 

ALINAN bilgiye göre Konyaspor’un yönetimi, ilk olarak teknik direktör konusunu masaya yatıracak. Yeşil-beyazlı yönetim, bu hafta içinde sözleşmesi 1 yıl daha devam eden Recep Uçar’la bir görüşme gerçekleştirecek. Kritik toplantıda ya Uçar ile yola devam edilecek ya da Uçar’a teşekkür edilecek. Uçar’la ‘devam’ kararının yüzde 50’lerde olduğu, önümüzdeki sezona teknik adam değişikliğiyle başlanabileceği gelen bilgiler arasında. Ancak, kesin kararın Uçar ile yapılacak toplantıda çıkacak sonuca göre alınacağı öğrenildi. Konyaspor yönetimi, teknik direktör konusunun ardından ise FIFA’dan gelen 3 dönem geçici transfer yasağını kaldıracak. Transfer tahtasının açılması adına 5 ayrı dosya için alacaklılara yaklaşık 700 bin Euro ödeme yapılması gerekiyor.

 

KONYASPOR yönetiminin göreve gelir gelmez kendi aralarında yaklaşık 300 milyon TL kasa kolaylığı sağladığı ve bu parayla ilk başta transfer yasağı kaldırılacağı gelen bilgiler arasında. Yeşil-beyazlı yönetim sonrasında ise futbolcu ve teknik heyetin biriken maaşlarını ödeyecek. Ayrıca kongre sonrası eski yönetimle bir araya gelen yeni yönetim, mali tablo hakkında detaylı bilgiler alarak strateji belirledi. Borç yükünü azaltma, maaş ve transfer sorunlarını çözme amacıyla kapsamlı bir çalışma başlatan yönetim, hem istikrarı sağlamak hem de sportif başarıyı sürdürülebilir hale getirmek istiyor. Öte yandan kulübün SSK’ya olan borcunun 62 milyon TL olduğu, ayrıca yaklaşık 300 milyon TL’lik vergi borcunun da kulüp lisansı açısından ciddi riskler oluşturduğu belirtiliyor. Başkan Ömer Atiker ve ekibinin, bu konuyla ilgili kısa sürede somut adımlar atması ve sorunu çözmesi bekleniyor. Konyaspor’da bu konuların yanı sıra kombine bilet ve loca satışlarının da kısa sürede başlatılması hedefleniyor.

 

KONYASPOR’DA Ömer Atiker Başkanlığı’ndaki yeni yönetimi transferde de zor ve yoğun bir süreç bekliyor. Borç yükünü azaltmak için ciddi bir maddi kaynağa ihtiyacı olan yeşil-beyazlı yönetim, takımda kalacak ve gidecek futbolcuların belirlenmesiyle kadroya yapılacak takviyeler için hareketli ve zorlu bir transfer dönemi geçirecek. Konyaspor’da beklentileri veremeyen isimlerle yolların ayrılmasının ardından kadroya yapılacak takviye sayısı netleşecek. Sözleşmesi biten Prip takımdan ayrılırken, Boateng ile birlikte Ufuk, Nikola, Damjanovic ve Keyta yeni sezon kadrosunda düşünülmüyor. Sözleşmeleri biten kaleci Slowik ile Yasir Subaşı’nın durumu ise belirsizliğini koruyor. Bu iki isimle ilgili son kararı yeni yönetimin vermesi bekleniyor. Ayrıca Konyaspor’a gönül veren taraftarlar, takıma yapılacak takviyelerde geç kalınmaması konusunda görüş belirtirken, kadro kalitesinin artırılması yönün fikir beyan ediyorlar. Yeşil-beyazlı taraftarlar, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla Yusuf Barasi, Simao Muanza (Maestro), Fredy, Bilal Boutobbe ve Cenk Tosun gibi isimlerin kadroya katılması yönünde temennide bulunuyorlar.

Kaynak: yenimeram.com.tr (Hüseyin Avni UĞUR)

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ayyokun için Hatim duası yapıldı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.