Yeteneğimizi yansıtmalıyız
Türkiye Erkek Basketbol Milli Takım Başantrenörü Orhun Ene, Yunanistan ile Dünya Kupası Elemeleri'nde karşılaşacakları iki müsabakada kendi doğrularını ve fark üretecek yetenekleri sahaya yansıtmaları gerektiğini söyledi
TÜRKİYE Erkek Basketbol Milli Takım Başantrenörü Orhun Ene, Yunanistan ile Dünya Kupası Elemeleri’nde karşılaşacakları iki müsabakada kendi doğrularını ve fark üretecek yetenekleri sahaya yansıtmaları gerektiğini söyledi. 2023 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde Yunanistan ile iki maça çıkacak olan A Milli Erkek Basketbol Takımı’nda hazırlıklar sürüyor. Başantrenör Orhun Ene şöyle konuştu. “Kısa bir süremiz var. Bu kısa süre içerisinde maça odaklanmamız gerekiyor. Genel anlamda biz kendi milli takımımızın basketbol kültürüne de sahip çıkarak, sahada da hem iyi hem kötü taraflarımızı bilerek oynadığımız iki maçı bir maç olarak değerlendiriyoruz. Burada oynadığımız sonuçları diğer gruba da taşıyacağımız için bir hazırlık süreci geçireceğiz”.
“DİĞER pencereye baktığımızda biraz daha Euroleague oyuncularının bizimle biraz daha beraber olacağı çıktı ve bu durum sevindirici. Başından beri kulüplerimizle bu süreçleri bize gösterdikleri destekle beraber yönetiyoruz. Oynayacağımız ekip önemli bir ekip Avrupa’da. Onlarda bu karşılaşmalara önem veriyorlar. Onlarda getirebileceği en iyi oyuncularla çıkacak. Burada önemli olan iki takımda neler oynayacak, oynamayacak net olmadı. Euroleague maçlarının bu tarihlerde oynanmasının getirdiği durumdan dolayı son kadro belli olmasa da bu oynayacağımız rakibe odaklanmak ve kendi doğrularımızı, fark üretecek yetenekleri sahaya yansıtmamız gerek. Deplasmandaki maç bizim için önemli”.
“İÇ SAHADAKİ alacağımız seyirci desteğiyle beraber akıllı bir basketbol oynamak, istediklerimizi sahaya yansıtmak önemli olacak. Bu süreçler bir sistem ve düzen oluşturmak için yeterli süreçler değil ama iyi konsantre olup iyi odaklandığında oluyor. Geçen sene bu pencerelerde oynadığımız iyi bir oyuncu grubu var. Bunlarla birlikte sahada istediklerimizi ortaya koyunca bu şansı en iyi şekilde değerlendireceğiz”. NBA’de bulunan basketbolcuların takıma katılamaması ve Euroleague’deki oyuncu durumuna değinen Orhun Ene, "Euroleague ile de bir sıkıntı var. Orada oynayan oyuncularımızla alakalı belli sorumlulukları almıyorlar. Bazı oyuncuları alsak ritimsiz olduklarını görüyoruz. NBA’dekileri zaten alamıyoruz. Bu günümüzde yaşadığımız çok başlılığın herkesin kendi adına hareket etmesi durumu var. Bence federasyonlar bir araya gelerek ortak bir karar alması lazım” dedi. *SPOR SERVİSİ
Bakmadan Geçme